10.12.2020 Оксентія Груба

У коментарях: ваші запитання та кейси щодо договору про закупівлю + оскарження закупівель

запитання та відповіді про договір про закупівлю + оскарження

Знову в межах нашої постійної дослідницької рубрики «У коментарях», публікуємо відповіді на запитання, які ви залишали до статей. Рубрика покликана сприяти вам у поглибленні розуміння тем, покращенні вашого рівня знань в сфері публічних закупівель, а разом з тим закріпленні закупівельних навичок. Цього разу звертаємось до тем: договір про закупівлю та оскарження.

Ознайомитись з опублікованими текстами з цієї рубрики можна за покликаннями: У коментарях: ваші запитання та кейси щодо Уповноваженої особи та аномально низької ціни, У коментарях: ваші запитання та кейси по тендерному комітету+тендерній документації, У коментарях: ваші запитання та кейси по спрощених+звітуванню, У коментарях: ваші запитання та кейси по Уповноваженій особі+допорогових закупівлях, У коментарях: ваші запитання та кейси щодо оскарження закупівель+спрощені закупівлі, У коментарях: ваші запитання та кейси щодо вибору виду закупівлі+переговорна процедура

Отож, перейдімо до ваших запитань, які ви ставили щодо договору про закупівлю.

Виправлення в договорі по спрощеній закупівлі

Що робити в такій ситуації: опублікували договір по спрощеній закупівлі і дата поставки одна, а в системі випадково вибилась інша.

У системі це виправити вже не можна.

Чи публікується інформація про відшкодування

Чи потрібно по новому закону публікувати річний план та звіт про укладений договір на відшкодування комунальних послуг тепло -274 700 грн., світло-128200 грн., вода 8900 грн.

Відшкодування не публікується в системі.

Пролонгація договору

Чи дозволено здійснити пролонгацію договору на 3 місяці, при умові що строк закінчується, а товар не викуплений?

Усе залежить від підстав для такої пролонгації. Якщо є достатньо підстав, то можна скористатись пунктом 4 частини 5 статті 41 Закону.

Оприлюднення додаткової угоди до договору

Підкажіть, чи потрібно оприлюднювати додаткову угоду до договору, який було укладено за результатами переговорної процедури?

Так, звісно. Переговорна процедура є процедурою закупівлі і за її результатами укладається договір про закупівлю. Відповідно, необхідно публікувати свою інформацію, що передбачена Законом, зокрема додаткові угоди.

Інформація про право підписання договору в спрощеній

Чи повинен обов'язково переможець спрощеної закупівлі під час укладання договору про закупівлю надати інформацію про право підписання договору про закупівлю? Якщо повинен, то в якому вигляді?

Так, адже договір, що укладається за результатами спрощеної закупівлі є договором про закупівлю в розумінні Закону, тому статті 41 розповсюджується на цей договір також. В Законі сказано, що документи мають бути надані при підписанні договору, тож ви можете просити їх принести під час підписання договору, наприклад, чи надіслати перед підписанням.

А зараз перейдімо до запитань та відповідей на тему оскарження. 

Відповідальність за вимогу без відповіді

Чи можна залишити вимогу без відповіді, які правові наслідки?

Не можна, відповідальність зазначена в статті 164-14 несвоєчасне надання або ненадання замовником роз’яснень щодо змісту тендерної документації тягнуть за собою накладення штрафу на службових (посадових), уповноважених осіб замовника у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зарахування оплати за скаргу

Оплата за скаргу зараховується навіть у вихідні, якщо платіж відправлено в п'ятницю після 18? Як краще оплатити подання скарги з максимально швидким зарахуванням коштів?

Максимально швидке зарахування коштів відбувається при оплаті через LiqPay з корпоративної карти. Оплата за скаргу зараховується у вихідні. Але ризиковано, якщо строк оскарження завершується в п'ятницю о 24 год, робити платіж в п'ятницю після 18. Порада: не зволікати до останнього дня і мати в запасі час на банківські платежі.

Шаблон для повернення коштів за скаргу

Підкажіть, як оформлювати лист про повернення коштів за скаргу (не було повернуто впродовж 2 днів)?

Якщо кошти не були повернуті протягом 2 робочих днів, тоді слід писати офіційний лист до адміністратора —  ДП «Прозорро» на електронну пошту feedback@prozorro.ua. За лінком необхідний шаблон для повернення коштів за скаргу. 

Отже, на прикладі конкретних кейсів та запитань Ви можете дізнатись нове, побачити те, про що не знали або ж упевнитись, що мали рацію. Тож читайте і закупівельних успіхів Вам!

договір про закупівлю, оскарження, скарга,

Коментарі

Іра 2020-12-14 18:15:32
Саме шукала "у коментарях" свіже. А напишіть ще про вибір типу процедури.
Оксана Груба 2020-12-14 18:30:42
Іро, дякуєм, врахуємо ваш запит. Також можете ознайомитись із текстами щодо вибору виду закупівлі: https://infobox.prozorro.org/articles/na-biznes-snidanku-vibir-tipu-proceduri-zakupivli https://infobox.prozorro.org/articles/u-komentaryah-vashi-zapitannya-ta-keysi-po-viboru-tipu-proceduri-zakupivli-peregovorna-procedura