22.07.2020 ДП "Прозорро"

У коментарях: ваші запитання та кейси по тендерному комітету+ тендерній документації

запитання-відповідь щодо тендерного комітету та тендерної документації

Нещодавно ми започаткували для вас дослідницьку рубрику, в межах якої публікуємо відповіді на коментарі, які ви нам під статтями залишали. З цієї серії у нас уже вийшли тексти: У коментарях: ваші запитання та кейси по спрощених+звітуванню, У коментарях: по Уповноваженій особі+допорогових закупівлях.

Рубрика покликана допомагати вам зростати в сфері публічних закупівель, закріплюючи свої закупівельні навички та поглиблюючи розуміння тем. Тож цього разу звертаємось до тем: тендерний комітет та тендерна документація.

Почнімо із запитань та відповідей на них, що стосуються тендерного комітету. Матеріали щодо тендерного комітету — за покликаннями: Тендерний комітет: функції, склад та розподіл обов'язків, Протоколи тендерного комітету, На підприємстві декілька тендерних комітетів: як планувати закупівлі.

Положення про ТК

На яку статтю Закону зараз покликатися, щоб затвердити нове положення про ТК? Так як стаття 11 Закону прописана лише під УО.Розділ X прикінцеві та перехідні положення частина 4

Правомочний склад ТК

Склад ТК з 5 осіб. На засіданні присутні 4. Один з членів відсутній, оскільки зайнятий у виробничому процесі. Включити до ТК більшу кількість осіб замовник не має можливості. Чи є засідання за участю 4 членів ТК - правомочним та легітимним?

Так, є правомочним. 4 особи — це більше 2/3

Секретар ТК і УО

Чи може одна і та ж особа бути одночасно секретарем тендерного комітету та уповноваженою особою?

Так, можна. Такого обмеження в Законі нема.

Підкажіть, будь ласка, чи має право голосу секретар тендерного комітету щодо рішень, які приймаються тендерним комітетом? Або він лише веде документацію та викладає її на сайт?

Функції кожного члена комітету, зокрема секретаря, який є членом тендерного комітету, визначаються положенням про тендерний комітет. Рішення тендерного комітету оформлюється протоколом із зазначенням дати прийняття рішення. У рішенні відображаються результати поіменного голосування членів комітету, присутніх на засіданні тендерного комітету, з кожного питання. Протокол підписується всіма членами комітету, присутніми на його засіданні. У разі відмови члена тендерного комітету підписати протокол про це зазначається у протоколі з обґрунтуванням причин відмови.

Таким чином, рішення тендерного комітету приймаються шляхом поіменного голосування всіх членів комітету, які входять до його складу та присутні на засіданні тендерного комітету, включно з секретарем тендерного комітету або іншим членом, який відповідно до затвердженого положення про тендерний комітет виконує його обов'язки.

Хто має робити Протокол про допорогову закупівлю

Чи повинен тендерний комітет затверджувати протоколом намір провести допорогову закупівлю або Уповноважена особа? 

Допорогову може проводити або ТК, або УО, як визначить Замовник. А  робити протокол — рішення УО чи ТК — не регулюється.

Нумерація нового протоколу

В організації діяв ТК, з 19.04 — ще й УО, чи потрібно УО починати нову нумерацію протоколів?

Звісно. Адже це зовсім інші документи. Раніше це були протоколи ТК, а тепер протоколи УО.

Тепер перейдімо до запитань та відповідей на тему тендерної документації. 

Тексти щодо тендерної документації можете знайти за покликаннями: Тендерна документація, Тендерна документація: перелік документів, які вимагають у постачальників,   Участь у публічних закупівлях: тендерна документація, тендерне забезпечення.

Чи існує ТД у переговорній процедурі

Які вимоги до тендерної документації в переговорній процедурі?

Для переговорної процедури тендерна документація Законом не передбачена.

Публікація ТД в спрощених закупівлях

Коли потрібно публікувати тендерну документацію в спрощених закупівлях? 

Тендерна документація публікується в момент створення оголошення. Також її можна прикріпити пізніше, у разі спрощених закупівель — є право протягом періоду уточнення.

Забезпечення тендерної пропозиції у вигляді гарантії

Чи має право Замовник під час підготовки тендерної документації, оголошення про проведення відкритих торгів встановити забезпечення тендерної пропозиції шляхом перерахування коштів на розрахунковий рахунок Замовника?

Відповідно до частини першої статті 25 Закону замовник має право зазначити в оголошенні про проведення конкурентної процедури закупівлі та в тендерній документації/оголошенні про проведення спрощеної закупівлі вимоги щодо надання забезпечення тендерної пропозиції/пропозиції. Згідно з пунктом 10 частини першої статті 1 Закону забезпечення тендерної пропозиції/пропозиції – надання забезпечення виконання зобов’язань учасником перед замовником, що виникли у зв’язку з поданням тендерної пропозиції/пропозиції, у вигляді такого забезпечення, як гарантія. Визначення поняття «гарантія», наведено в статті 560 Цивільного кодексу України.

Таким чином, замовник під час проведення конкурентної процедури закупівлі/спрощеної закупівлі має право встановити вимоги щодо надання учасниками забезпечення тендерної пропозиції/пропозиції, дотримуючись при цьому вимог Закону.

тендерна документація, тендерний комітет,

Коментарі

Світлана 2021-08-26 11:31:25
Як вийти з складу тендерного комітету? Я вже 11 років секретар, з поважних причин на даний момент я не можу виконувати обов'язки секретаря і не хочу бути у складі тк. Але керівник і голова тк.не підписують заяву...
Дмитро 2020-07-30 12:48:43
Взагалі ми скасували тендерні комітети і стало краще жити. Це багато мороки і море питань. З уповноваженою точно простіше
Олег Андреевич 2020-07-25 15:40:08
пожалуй понравилось читать
Вікторія 2020-07-23 14:56:48
дайте розяснення по наказу 1082
Ігор 2020-07-24 12:35:05
Вікторія, Підтримую. Особливо пункт 14 хвилює. На мою думку, МЕРТУ хоче, щоб ми в специфікації предмета закупівлі (коли створюємо оголошення про проведення закупівлі), зазначали код класифікатора який їм найбільше підходить, тобто не 4-х значний код, а наприклад 6-ти, 7-ми значний. Також, тут є логічно вірне розділення між порядком визначення предмета закупівлі та порядком оприлюднення закупівлі. Тобто, перший документ і не повинен стосуватись того, що буде оприлюднено на сайті уповноваженого органу, а другий документ - це та інформація, що безпосередньо повинно міститись в закупівлі. Тому, на мою думку, зрозуміло, чому з порядку визначення предмету закупівлі забрали зазначення інформації про назву предмету в дужках.
Семененко Виктория 2020-07-24 13:35:32
Ігор, незрозуміло а поріг закупівлі рахувати із 4-го знаку.? наприклад ми купуємо овочі. Рахуємо по коду 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи, а потім ті овочі які нам потрібно просто вписуємо з розширеним кодом наприклад: морква 03221112-4, цибуля 03221113-1. Так я розумію?
Ігор 2020-07-24 17:06:37
Семененко Виктория, думаю так. Фішка в тому, що поріг визначається по наказу 708, а порядок оприлюднення по 1082. Раніше наказ про порядок оприлюднення інформації про закупівлі (Наказ 477) рідко фігурував у різних доводах та поясненнях, особливо аудитори до нього не звертались. А тепер це ще один привід до визнання порушень.
СемененкоВика 2020-07-28 16:08:55
Ігор, дякую за спілкування. треба нам уповноваженим особам збирати гроші, так щоб були на перевірку :) :) :( :(
Віка 2020-07-23 11:05:48
а хіба коли є присутні не всі члени тендерного комітету то можна їхнє рішення вважати законним?я так розумію що всі мають проголосувати хто входить в той тендерний
Сергій 2020-07-23 11:46:30
Віка, 2/3