13.05.2021 ДП "Прозорро"

Як діяти після звільнення Уповноваженої особи

інформація щодо дій після звільнення УО

Ми багато писали щодо Уповноваженої особи в текстах: Уповноважена особаУповноважена особа в новому Законі: відповіді на запитання, Про Уповноважену особу. Відповіді на запитання, 10 запитань щодо Уповноваженої особи, Про перехід від тендерного комітету до Уповноваженої особи та в інших. Останнім часом нам надходять запитання про те, що робити, якщо попередня Уповноважена особа звільняється: як призначити нову, яким рішенням і як прописати підставу. 

Вирішили закцентувати саме на цьому аспекті. 

Отже, якщо попередня Уповноважена особа звільняється — Замовник має призначити нову Уповноважену особу. Це можна зробити одним із способів, які передбачені Законом. 

Якщо Замовник бажає покласти обов'язки УО на працівника(ів) зі штатної чисельності організації, то має бути розпорядче рішення, наприклад, наказ про покладання обов'язків УО на конкретного працівника та інформація про певний розмір доплати за ці додаткові функції. Також Замовник у своєму розпорядчому рішенні, яким визначається Уповноважена особа та в положенні про Уповноважену особу має зазначити, хто виконуватиме обов'язки Уповноваженої особи в разі її відсутності з таких причин, як тимчасова непрацездатність, відпустка або відрядження.

Крім того, замовнику слід завчасно вжити заходів щодо наявності у особи, яка виконуватиме функції Уповноваженої тимчасово, необхідних знань у сфері публічних закупівель, пройденого з 01.01.22 тестування та наявності кваліфікованого електронного підпису.

Загалом Замовник має проаналізувати, в який спосіб буде призначатись Уповноважена особа, враховуючи кількість своїх закупівель на рік. Якщо закупівель багато, то краще ввести до штатного розпису окрему посаду, на яку буде покладено обов’язки виконання функцій Уповноваженої особи (Уповноважених осіб) або ж укласти трудовий договір з Уповноваженою особою.

уповноважена особа, звільнення,

Коментарі

валера 2021-05-20 15:55:23
А що робити якщо уповноважену не можем взагалі знайти? примусом змусити?
Галина 2021-05-16 23:37:26
Дякую! То я вам дзвонила по тому поводу
Оксана Груба 2021-05-17 20:13:30
Галино, так, спостерігався запит - опублікували цю інформацію.