29.01.2024 Ірина Литвинчук

Яка форма звіту за результатами запиту ціни пропозицій?

Про те, який має сформуватись звіт після проведення ЗЦП

Сьогодні відповідаємо на питання, що отримуємо останнім часом від Замовників. Цього разу вони пов'язані із інформацією, що формується у звіті після проведення запиту ціни пропозицій.

Питання 1

Чому за результатими запиту формується звіт про договір про закупівлю?

Відповідь:

Тому, що так вказано в Постанові 822.
За результатами запиту ціни пропозицій в системі формується звіт, що називається “Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель UA-20…” і це абсолютно точно відповідає нормі Постанови 822 “Про затвердження Порядку формування та використання електронного каталогу”.

Адже саме в останньому пункті 68 Постанови йдеться, що:

68. За результатами проведеного відбору постачальника через електронний каталог замовник оприлюднює звіт про договір, укладений без використання електронної системи закупівель, відповідно до статті 10 Закону.

Питання 2

Ми проводимо ЗЦП, а в звіті, що формується автоматично, пишеться інша інформація щодо назви документу. Чи вірно це?

Відповідь:

Так, це вірно.
Нормативним документом не передбачено, щоб після проведення запиту ціни пропозицій формувався звіт про договір про закупівлю за результатами запиту ціни пропозиції. Тобто іншої назви крім “Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель” не передбачено, саме тому формується даний звіт після проведення ЗЦП.

Питання 3

Чи правильно що після ЗЦП у звіті нічого про запит не написано?

Відповідь:

Так, правильно.
Оскільки такої вимоги, що в звіті має бути вказана інформація саме про ЗПЦ у нормативних документах - немає. В пункті 68 Постанови 822 вказано, що має сформуватись звіт. А перелік полів які заповнюються в звіті - передбачені Статтею 19 Закону про публічні закупівлі . 

Також, про Prozorro Marker та Запит ціни пропозицій можна прочитати у наших статтях.
А про наші оновлення та нові цікаві статті у Прозорро Маркет можна ознайомитись за посиланнями Контрактинг та шаблони договорів у Маркеті, Як додати товар в Прозорро Маркет, Кваліфікація Постачальника у Маркеті, Шлях постачальника під час участі у ЗЦП, Відповіді на питання стосовно додавання товару в Прозорро Маркеті.


Прозорро Маркет, запит ціни пропозицій, prozorro market, звіт про укладений договір,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.