26.09.2023 Тетяна Руденко

Як скласти обґрунтування згідно зі змінами до Постанови 1178

Те саме обґрунтування, яке обовʼязково замовник оприлюднює в закупівлях по пунктам 9 та 13 Особливостей.

Змінами до Постанови Кабміну від 12.10.2022 №1178 (набули чинності 07.09.2023) установлено імперативний обов'язок для замовників публікувати обґрунтування підстави для здійснення закупівлі на підставі пунктів 9 та 13 Особливостей.
Основні ваші питання виглядають так:
  • Як має виглядати таке обґрунтування;
  • Хто може готувати/погоджувати/затверджувати обґрунтування;
  • Що саме повинно бути в обґрунтуванні.
Згідно наведеному в Особливостях визначенню, обґрунтування у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа готується уповноваженою особою або іншою службовою (посадовою) особою замовника та погоджується (затверджується) керівником замовника або іншою особою, визначеною керівником замовника.

Чіткого визначення щодо форми чи змісту такого документу законодавством не встановлено. Це може бути розпорядчий документ замовника (наприклад, наказ, розпорядження чи рішення керівника) або інший документ (наприклад, протокол УО), він має бути підготовлений уповноваженою особою або іншою службовою (посадовою) особою замовника.

Також бачимо, що чіткого визначення щодо осіб, які повинні готувати/погоджувати/затверджувати обґрунтування законодавством не встановлено. Разом з тим, документ обов'язково має бути підготовлений уповноваженою замовником особою та погоджений (затверджений) керівником замовника або іншою особою, визначеною керівником замовника.
Зміст обґрунтування визначається замовником самостійно та може містити, зокрема посилання на законодавство, нормативні акти, умови або обставини, причини, що виникають у замовника стосовно необхідності закупівлі у такий спосіб тощо.

Посилання, на які саме законодавчі акти, умови або обставини необхідно включити до обґрунтування визначає замовник відповідно до конкретних обставин.
Наприклад, для закупівлі робіт, товарів чи послуг, що можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання у випадку відсутності конкуренції з технічних причин, яка повинна бути документально підтверджена замовником, таким підтвердженням може бути наявність суб’єкта господарювання у зведеному переліку природних монополій, що ведеться на сайті АМКУ. В обґрунтуванні надається посилання на зведений перелік та/або відповідний скрін екрана.

Стосовно інших суб’єктів господарювання, що не є суб’єктами природних монополій, відсутність конкуренції підтверджується відповідно до особливостей товарного ринку. Джерелами інформації можуть бути торгово-промислова палата, інші державні установи, що володіють такою інформацією.
Тобто замовник обґрунтовує необхідність укладення договору без застосування електронної системи закупівель в залежності від наявних обставин.

Вимоги до форми та змісту не встановлені, проте необхідність проведення закупівлі має бути аргументована.
Обґрунтування може бути оформлене у вигляді протокольного рішення УО (але завізоване керівником чи іншою особою), або ж у вигляді іншого розпорядчого документа, на підставі якого складається протокол УО.

Також із відповідями на актуальні запитиння щодо змін, які відбулись в Постанові 1178, можна ознайомитись нижче:
Відповіді на запитання - Частина 1
Відповіді на запитання - Частина 2
постанова 1178, зміни, постанова,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.