21.03.2023 ДП "Прозорро"

Як бути із закупівлями природного газу після 31 березня?

Можливість для бюджетних установ отримати постачання природного газу від ТОВ “Нафтогаз Трейдинг” за пільговою ціною, яке передбачене постановою Кабміну №812, завершується вже 31 березня. І скоріш за все, на період з 1 квітня і до кінця 2023 року всім замовникам треба буде закуповувати газ за ринковими цінами.
І тут є 2 опції:
-Оголошувати відкриті торги з особливостями;
-Провести запит ціни пропозицій у Prozorro Market.

Так, у електронному каталозі можна закупити природний газ без обмежень по сумі та строків постачання. І враховуючи швидкість та простоту закупівель в електронному каталозі, це може стати оптимальним рішення для замовників. 
Крім того, ви зможете заощадити кошти завдяки конкуренції великої кількості постачальників природного газу, яких кваліфікувала в каталог Централізована закупівельна організація ДУ "Професійні закупівлі".
Яскравий приклад — нещодавній запит ціни пропозицій на 50 тисяч кубометрів природного газу з фіксованим тарифом на 1 місяць від Шполянської міської ради.

Завдяки конкуренції 5 учасників на запиті замовнику вдалося заощадити 420 тисяч гривень (або 28%) від очікуваної вартості;
А від оголошення закупівлі до моменту укладання договору пройшло лише 10 робочих днів.
вибір процедури закупівлі,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.