22.12.2022 ДП "Прозорро"

Приклад рамкової угоди

Зразок рамкової угоди
«Договір про закупівлю» - це господарський договір, що укладається між замовником і учасником за результатами проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі та передбачає платне надання послуг, виконання робіт або придбання товару, Відповідно до частини 6 статті 1 Закону «Про публічні закупівлі».

Якщо говорити про рамкові угоди, слід зауважити, що у загальному розумінні рамкова угода встановлює деякі або всі ключові умови, що регулюють у подальшому укладення вже остаточних договорів про закупівлю протягом певного періоду часу. Рамкові угоди зазвичай використовуються для стандартних товарів чи послуг, де є повторювана необхідність у постачанні протягом періоду кількох років. 

Наразі юридично застосування рамкових угод регулюється статтею 13 Закону та спеціальним наказом Мінекономіки від 15.09.2017  № 1372 «Порядок укладання і виконання рамкових угод». Важливо пам’ятати, що рамкові угоди застосовуються для закупівлі товарів і послуг (але не робіт), проте НЕМАЄ жодного переліку таких товарів і послуг, тобто замовники самостійно визначаються з доцільністю їх застосування. Крім цього, Закон для укладення рамкових угод вимагає застосування виключно процедури відкритих торгів, тобто предмет закупівлі у такому випадку повинен мати чітку специфікацію та повинен бути повторюваним принаймні на декілька років.

Отже, рамкова угода як правочин укладається за результатами процедури відкритих торгів та описує порядок укладення договорів про закупівлі у межах та на підставі такої угоди. Зокрема, періодичність укладення договорів має визначатися саме рамковою угодою, наприклад, щоквартально, 6 місяців або 1 рік як період дії договорів. Визначення контрагента, з яким буде укладатися договір на певний (вказаний у рамковій угоді) період, здійснюється шляхом проведення так званого відбору серед учасників рамкової угоди з використанням електронного аукціону через електронну систему закупівель. Очевидно, що такий відбір доцільно робити під час закінчення попереднього договору, щоб відразу по його завершенню мати наступний договір. При цьому, у разі подання лише 1 пропозиції (скажімо, у разі випадку 3 учасників, з якими укладено рамкову угоду) на такий аукціон по відбору для укладення договору, аукціон не проводиться і договір укладається з тим учасником, який подав цю єдину пропозицію.

Безумовно, практичне застосування рамкових угод з огляду на новизну цього інструменту може спочатку потребувати додаткових зусиль та мати певні труднощі нового досвіду. Можливі труднощі слід брати до уваги та аналізувати поряд з зазначеним вище перевагами і потенційними недоліками рамкових угод, так само як і варто пам’ятати про успішний тривалий досвід застосування рамкових угод у країнах Європейського Союзу та їх зростаючу популярність в Україні. Тобто, до застосування рамкових угод слід підходити продумано, усвідомлено, підготовлено та виважено.

Додатково про рамкові угоди та закупівлі за рамковими угодами читайте у наших статтях.

Тож, ділимося з Вами  зразком рамкової угоди, що може стати корисним в умовах Постанови 1178.Даний договорів було розроблено Олександром Шатковським (за участі Сергія Яременка), та за підтримки ЄС.

Для того аби завантажити зразок договору натисність кнопку "Відкрити" нижче.
приклади документів,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.