10.04.2020 ДП "Прозорро"

Довідка про виконання аналогічних договорів

Приклад довідки про виконання аналогічного договору

Наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного (аналогічних) за предметом закупівлі договору (договорів) - один з найактуальніших кваліфікаційних критеріїв.

Відповідно до ч. 4 ст. 16 Закону "Під час проведення торгів із обмеженою участю замовником застосовуються всі кваліфікаційні критерії, встановлені частиною другою цієї статті".

Саме цей критерій дає Вам змогу зрозуміти, що Постачальник вже постачав товари, аналогічні Вашому предмету закупівлі, робив це якісно і сумлінно, а значить, збільшується вірогідність того, що цей постачальник надійний, і він виконає взяті на себе зобов'язання.

Як описати кваліфікаційний критерій - виконання аналогічних договорів

Проте при застосуванні даного критерію чітко вкажіть такі моменти:

  • який саме предмет закупівлі буде вважатися аналогічним, тобто можете вказати, що Вас цікавить постачання Постачальником такого самого предмету закупівлі за класифікатором, як і Ваш;

  • спосіб підтвердження виконання аналогічного договору - це може бути копія договору, лист-відгук тощо. Тут варто зауважити, що іноді договори про закупівлю, які укладали Постачальники з іншими контрагентами, можуть бути конфіденційними, і Постачальники не матимуть змогу їх надати. Тож альтернативою може стати надання листа відгуку.

Приклад довідки про виконання аналогічного договору

При використанні даного кваліфікаційного критерію Замовники просять надати довідку, в довільній формі або за формою Замовника. Якщо вимагаєте довідку за власною формою, постарайтесь використовувати мінімальну кількість полів, щоб не перевантажувати довідку непотрібною інформацією. По суті, Вам необхідно знати найменування контрагента з яким було укладено договір, предмет цього договору та контактну особу з якою можна буде зв'язатись для можливих уточнень.

З прикладом такої довідки Ви можете ознайомитись за посиланням.

приклади документів, тендерна документація, стаття 16, договір, замовник, підготовка тендеру,

Коментарі

Андрій 2020-08-25 07:54:50
Якщо Учасник ще немає можливості надання такої довідки в зв'язку з його малим досвідом роботи в цій сфері, чи не вважаєте цю вимогу дискримінацією серед Учасників?