10.03.2021 ДП "Прозорро"

На форумі: відповіді на запитання щодо тендерної документації

запитання-відповіді на форумі про ТД

Щоб посприяти вам у задоволенні закупівельних інтересів та запитів — ми створили форум з публічних закупівель. Нагадаємо, це платформа для спілкування, де ви можете ставити свої запитання, відповідати на запитання інших, ділитись своїм досвідом та отримувати думки консультантів в сфері публічних закупівель. 

Зібрали для вас актуальні на форумі запитання щодо тендерної документації та відповіді на них:

Накладення КЕП

Чи обов'язково прикріплювати скановані документи (наприклад протокольне рішення уповноваженої особи), чи можна прикріпити документ у форматі doc, якщо все одно необхідно накладати КЕП?

Краще прикріпити саме підписаний протокол.

Приклади протоколів

Де знайти приклади протоколів до закупівель без використання ЕСЗ? І як їх правильно складати?                         

Усі наявні зразки протоколів за покликаннями: https://infobox.prozorro.org/articles/prikladi-protokoliv-upovnovazhenoji-osobi, https://infobox.prozorro.org/articles/protokoli-tendernogo-komitetu-1, https://infobox.prozorro.org/articles/prikladi-protokoliv-upovnovazhenoji-osobi-u-vidkritih-torgah

Щодо дискримінаційності вимоги

Проводимо спрощену закупівлю на придбання щебеню. Чи буде вважатися дискримінацією учасників вимога, щоб перевезення даного товару не перебільшувало 20 км від місця розташування замовника. 

Ознайомтеся з рішенням АМКУ з такого питання: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-02-27-000793-b

Питання повернення забезпечення виконання умов договору

Якщо пройшли торги, підприємство визнано переможцем та подає документи на кваліфікацію, разом з якими подає підтвердження сплати застави (забезпечення виконання договору), після чого торги відміняються замовником з підстав — відпала необхідність у закупівлі, договір з жодним учасником не укладено, скажіть, в який строк замовник повертає сплачену заставу чи повертає взагалі? (не банківську гарантію)                             

Цей кейс не висвітлений в Законі. Проте Замовник має повернути забезпечення виконання договору, звісно. Загально Замовник повертає забезпечення виконання договору про закупівлю згідно з умовами, зазначеними в договорі про закупівлю, але не пізніше ніж протягом п’яти банківських днів з дня настання зазначених обставин.

Щодо дефектного акту

Проводимо спрощену закупівлю ДК 021: 2015 - 45450000-6 («Інші завершальні будівельні роботи»). Для того, щоб зробити дефектний акт, необхідно запрошувати спеціалістів цієї сфери, якщо не можем самі зробити?        

Звісно, якщо ви самі не можете скласти дефектний акт, можна на договірних засадах залучити відповідних спеціалістів.

Запитання щодо тендерної документації на форумі знайдете за покликанням.

тендерна документація, банківська гарантія, КЕП, закупівля, протоколи, умови договору,

Коментарі

Лєра 2021-03-11 22:56:26
на форумі більше корисно замовникам
Оленочка 2021-03-26 17:38:12
Лєра, вот не согласна