10.04.2020 Лілія Кулик

Коли можна вносити зміни в річний план

Чи можна вносити зміни в річний план після оголошення процедури закупівлі

1 листопада 2019 року в системі Прозорро було реалізовано функціонал згідно з яким для планів закупівлі було введено статус. Детальніше про розробку Ви можете прочитати за посиланням: Річний план та його статуси

Згідно з цією розробкою план має статуси:

- запланований;

- оголошено тендер;

- скасований.

статуси плану

Вносити зміни в річний план у Вас є можливість тільки коли Ваш план знаходиться в статусі "Чернетка" або "Запланований". 

Важливо! В план, що в статусі "Оголошено тендер" та "Скасований" неможливо внести зміни.

Після реалізації даної розробки Замовники часто звертаються з запитанням, чому не можна вносити зміни в план по якому оголошений тендер, адже раніше можна було. Насправді на думку Уповноваженого органу зміни в план після оголошення тендеру не можна було вносити і раніше. Чому?

Згідно з роз'ясненням Мінекономіки, оскільки відповідно до статті 4 Закону, закупівля здійснюється відповідно до річного плану, складання річного плану та внесення до нього змін є передумовою здійснення закупівель та передує їх проведенню.

Отже, орієнтовний початок проведення процедури закупівлі, очікувана вартість предмета закупівлі у річному плані зазначається на момент, що передує проведенню відповідної процедури закупівлі.

Тобто, спочатку план, а вже потім закупівля. З даним роз'ясненням Ви можете ознайомитись за посиланням. Тож враховуйте це під час здійснення закупівель.


річний план, планування, реєстрація у системі,

Коментарі

Олена 2021-09-20 14:34:56
План опубліковано, оголошено тендер, але система не відмітила активним підпис. Що в такому випадку робити? Ідентифікатор плану UA-P-2021-09-14-004262-b