09.12.2022 ДП "Прозорро"

Аналіз щодо виправлення помилок за 24 години

Виправлення помилок в закупівлях з особливостями

Провівши аналіз відкритих торгів з особливостями, вже 1000 підприємців скористалися нормою про «24 години» / і стали переможцями у цим закупівлях.

З новою Постановою 1178 в учасників закупівель розширився перелік випадків, в яких можна скористатися можливістю виправити невідповідності в своїй документації протягом 24 годин. 

Ми проаналізували цей показник у відкритих торгах з особливостями і побачили, що 93% тих учасників, яким надійшла вимога виправити невідповідності протягом 24 годин, стали переможцями.

Відповідно організаторам вдалося зберегти більш вигідну пропозицію чи закупівлю в 1377 лотах, сума очікуваної вартості - 3 млрд.грн. 

Про можливість виправлення невідповідностей у документації йдеться в п.40 Постанови №1178.

Якщо замовник під час розгляду тендерної пропозиції виявив невідповідності в документах учасників, він має розмістити повідомлення з вимогою їх усунення у строк не менший двох робочих днів до закінчення розгляду пропозицій. 

Під невідповідністю мається на увазі відсутність інформації/документів, які передбачені тендерною пропозицією, крім випадків відсутності забезпечення тендерної пропозиції, якщо таке забезпечення вимагалося замовником, інформації (документів) про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, що пропонується учасником процедури в його тендерній пропозиції. 

Якщо невідповідність виявлено на виконання вимог технічної специфікації до предмета закупівлі, то виправляти можна помилки, які не призводять до зміни предмета закупівлі, запропонованого учасником процедури закупівлі у складі його тендерної пропозиції, найменування товару, марки, моделі тощо.

До одного учасника замовник може один раз розмістити повідомлення з вимогою усунути невідповідності, крім випадків, пов’язаних з виконанням рішення органу оскарження.

Читайте, на Prozorro Інфобокс про те, як АМКУ дозволив надати можливість учаснику виправити помилку щодо зміни підпису протягом 24 годин. 

24 години, постанова 1178,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.