07.06.2024 ДП "Прозорро"

Зміни щодо підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів

Щодо розширення переліку документів для підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів

28 травня 2024 року набрала чинності Постанова №597 Кабінету Міністрів про внесення змін до Порядків №861 та №166. В ній розширили перелік документів для підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів, що є предметом закупівлі, а також додали підстави для виключення товарів з переліку локалізованих.

Нижче наводимо порівняльну таблицю з частиною прийнятих змін до Порядку №861.

Перелік документів для підтвердження ступеня локалізації Пункт 4 Порядку № 861

Підстави для виключення товару з переліку локалізованих Пункт 12 Порядку № 861

Підстави для виключення товару з переліку локалізованих Пункт 14 Порядку № 861

Отже, до переліку необхідних для подачі документів у пункті 4 включили нові сертифікати. Згідно зі змінами до пункту 12 постачальникам із локалізованими товарами необхідно додати їх до 28 червня 2024 року. Після цієї дати їхні товари виключать з переліку локалізованих.
Зміни до Порядку № 166 
У новому підпункті 6-2 пункту 17 уточнили, що адміністратор електронної системи закупівель має право вчиняти дії з виключення товарів з переліку товарів, що є предметом закупівлі, з підтвердженим ступенем локалізації виробництва у випадках, передбачених Порядком № 861.
У разі повторного виключення товару одного і того ж виробника з переліку протягом року, можливість подавання цим виробником заявок блокується адміністратором в електронній системі закупівель на один рік з дати повторного виключення товару. 
локалізація, внесення змін,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.