14.07.2023 ДП "Прозорро"

Оновлені тарифи у тендерах відповідно до змін в Постанові КМУ №166

Повідомляємо, що із набранням чинності постанови Кабінету Міністрів України від 04 липня 2023 р. № 677 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань публічних закупівель» були внесені зміни щодо нарахування ПДВ у тарифах за участь у публічних закупівлях.

Відтепер за подання учасником тендерної пропозиції, що була pозкpита електронною системою закупівель, справляється плата шляхом додавання розміру плати, що передбачений у пункті 5 Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків, що затверджений постановою КМУ №166 від 24.02.2016 року, та нарахуванням податку на додану вартість.

Тобто сума рахунків на оплату послуг за використання електронного майданчика для участі у закупівлях для усіх учасників збільшується на суму ПДВ

Варто зауважити, що розмір плати є однаковим для всіх електронних майданчиків і не може встановлюватися електронними майданчиками самостійно.

За подання постачальником тендерної пропозиції оператором авторизованого електронного майданчика з постачальника стягується плата у розмірі в залежності від вартості закупівлі із врахування ПДВ, а саме:


Більш детально про те, як брати участь у різних процедурах закупівель та про тарифи, можна ознайомитись  тут.

постанова, внесення змін,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.