12.02.2024 Ірина Литвинчук

Які строки оприлюднення договору, плану чи відповіді на звернення?

Скільки днів є на оприлюднення договору та плану

Розберемо три часті питання, що отримуємо від Замовників, по строкам оприлюднення.

Питання 1 

Які строки оприлюднення прямого договору?

Відповідь:

На оприлюднення прямого договору в Замовника є 10 робочих днів. 
А якщо більш детально, то відповідно Постанови 1178 п.11 оприлюднення прямого договору про закупівлю без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару здійснюється у разі, коли ваша закупівля не перевищує:

  • 100 тис. грн. для товарів та послуг;
  • 200 тис. грн. для поточного ремонту;
  • 1,5 млн. для робіт.

У цих випадках Замовники керуються  пунктом 3-8 розділу X “Прикінцеві та перехідні положення” де оприлюднюють в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня укладення такого договору. Нагадаємо, Замовники можуть не публікувати інформацію про своє місцезнаходження та/або місцезнаходження постачальників (виконавців робіт та надавачів послуг), та/або місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг, якщо поширення такої інформації несе ризики для безпеки замовника та/або постачальників (виконавців робіт та надавачів послуг).

Питання 2

Які строки для оприлюднення річного плану?

Відповідь:

Річний план потрібно оприлюднити протягом 5 робочих днів, з дня його затвердження.
Про планування закупівель і те, яка має міститись інформація у річному плані йдеться у Статті 4 Закону. Тож, річний план та зміни до нього безоплатно оприлюднюються замовником в електронній системі закупівель протягом п’яти робочих днів з дня затвердження річного плану та змін до нього.

Нагадаємо! Технічно, зміни до плану можна вносити в тому випадку, якщо план знаходиться в статусі "заплановано". Цей статус означає, що план створений, він активний, проте по ньому ще не оголошений тендер. Отже скасувати або редагувати план можна лише коли він в статусі “запланований”.

Питання 3

Який строк для надання відповіді на звернення у Відкритих торгах з Особливостями?

Відповідь:

На це в замовника є три дні з дати оприлюднення звернення.
Відповідно до абзацу другого, пункту 54 Про надання роз’яснень щодо тендерної документації та внесення змін до неї здійснюється замовником згідно з даним пунктом  Постанови 1178. Тож, Замовник повинен протягом трьох днів з дати їх оприлюднення надати роз’яснення на звернення шляхом оприлюднення його в електронній системі закупівель.

Питання 4

Який строк для надання відповіді на звернення в Спрощених закупівлях шляхом проведення оборонних закупівель?

Відповідь:

На це в замовника є один робочий день з дати оприлюднення звернення.
На час дії воєнного стану в Україні Оборонні закупівлі здійснюються відповідно до Постанови 1275. Згідно з підпунктом 2 пункту 8 Постанови, спрощені процедури здійснюються згідно до  Закону України “Про публічні закупівлі”. А відповідно до абзацу 3 пункту 7 статті 14 Закону, Замовник протягом одного робочого дня з дня їх оприлюднення зобов’язаний надати роз’яснення на звернення учасників спрощеної закупівлі, які оприлюднюються в електронній системі закупівель, та/або внести зміни до оголошення про проведення спрощеної закупівлі, та/або вимог до предмета закупівлі.

питання, оприлюдненння інформації, вимоги, договір, план, планування,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.