03.07.2023 ДП "Прозорро"

Вебінар на тему: "Публічні закупівлі в період відновлення України"

Нещодавно провели наш червогий вебінар «Публічні закупівлі в період відновлення України», де обговорили принципи та підходи прозорого відновлення.

Зокрема Олександр Шатковський, старший експерт проєкту «Гармонізація системи закупівель в Україні зі стандартами ЄС», поділився ідеями щодо інструментів, корисних під час відновлення

Головні теми, що були висвітлені на вебінарі:

Динамічні системи закупівель(ДСЗ)

Йдеться про електронний спосіб закупівлі для нескладних послуг і товарів, які постійно доступні на ринку. Для цього необхідні 2 етапи:
  • запуск ДСЗ, коли відбувається кваліфікаційний відбір постачальників. Подати свої заявки для участі можуть усі бажаючі постачальники;
  • укладання індивідуальних контрактів на постачання, коли усім постачальникам, які були кваліфіковані та допущені до ДСЗ, пропонують взяти участь у міні-торгах за конкретним обсягом товару (послуги). Тоді вже використовується саме кілька-раундовий електронний аукціон для визначення переможця.

Спільні (координовані) закупівлі

Такий механізм передбачає, що два або більше замовників погоджуються здійснити закупівлі спільно. Наприклад, координовані закупівлі, коли спільно триває підготовка однакових технічних специфікації та договірних умов для окремих закупівель окремими замовниками. Також кілька замовників можуть проводити одну процедуру закупівлі для своїх об’єднаних потреб.

Штучний інтелект

Наразі використання штучного інтелекту в закупівлях можливе лише як помічника на різних стадіях процесу закупівлі. Наприклад, під час підготовки тендерної документації, в комунікації з учасниками тендеру, при оцінці пропозицій та управлінні договорами тощо.

Соціально інклюзивні закупівлі

Дотримання та забезпечення прав людини необхідне в публічних закупівель.
Малий і середній бізнес є головним роботодавцем для чутливих груп, щодо яких можуть бути розглянуті заходи підтримки. Наприклад, застосування додаткових критеріїв оцінки, освітні програми та заходи для вразливих груп.

Із записом вебінару можна ознаомиитсь нижче:
вебінар, закупівлі,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.