13.02.2024 Ірина Литвинчук

Розбір цікавого кейсу по оскарженню в публічних закупівлях

Про оскарження на конкретному прикладі

Із початком року ми вирішили розширити рубрики на нашому інформаційному ресурсі Інфобокс. Тож відтепер, однією із додаткових тем, що з`являтимуться у нас кожного другого вівторка - будуть розбори робочих кейсів по оскарженню до АМКУ. Це будуть як успішні так і неуспішні розгляди скарг для скаржника. 

А сьогодні розберемо процес оскарження на конкретній закупівлі UA-2023-12-20-016542-a

Дана закупівля завершена успішно, договір укладено. Скаржнику було відмовлено у задоволенні скарги. А чому, зараз будемо розбиратись.
Отже, у закупівлі приймало участи три учасники, де скаржник оскаржував рішення по переможцю. 

На що була подана скарга скаржником

Скаржник вважає, що було неправомірне відхилення тендерної пропозиції. 
Після визначення переможця, даний переможець звернувся до Замовника із листом в якому хоче:

1. Змінити терміни поставки;

2. Замінити технічні характеристики товару (а саме, заміна розміру предмета закупівлі, що була встановлена замовником в ТД).

З боку скаржника в скарзі йдеться:

за результатами розгляду тендерних пропозицій, його (скаржника) було визначено переможцем 02.01.2024р. А вже 10.01.2024р. замовник оприлюднив протокол, згідно з який учасника-переможця, було дискваліфіковано. У відповідь на це скаржник повідомляє, що Замовник порушує норми Закону та власної тендерної документації, де визначає термін для укладання договору 09.01.2024, хоча це становить лише восьмий день з моменту визначення Учасника переможцем. Згідно з вимогами Закону про публічні закупівлі та Постанови 1178 - крайній термін укладання договору про закупівлю між учасниками - переможцем і Замовником у даній закупівлі становить 16.01.2024.

Також, скаржник наголошує, що не відмовлявся від укладання договору про закупівлю, та не надавав Замовнику ніяких документів про відмову від укладання договору.

Яку відповідь на скаргу надав Замовник 

Замовник не погоджується із скаргою, та повідомляє що інформація в ній не відповідає дійсності. Також зазначає, що існує обгрунтована необхідність в постачанні товару, що закуповується в строк до 20.01.2024р., а продовження строків є неможливим через нагальність потреби товару, що продиктовано погіршенням погодних умов. А також, даний товар закуповується Замовником для потреб збройних сил України.

В тендерній пропозиції надано документи, якими Ви гарантуєте та зобов’язуєтесь виконувати умови відповідно до тендерної документації, а саме: - гарантійний лист відповідності запропонованого товару - згода з Додатком 3 до ТД,  лист-згода з умовами проекту договора, де п. 2.1 вказано показники деревини та п. 1.2, п.5.1 - термін доставки

Яке рішення прийняв Антимонопольний комітет

Коротко про рішення:

За таких умов, враховуючи зміст наданого Скаржником листа від 05.01.2024 №1, Скаржник відмовився від підписання договору про закупівлю.
Враховуючи наведене, Пропозиція Скаржника була правомірно відхилена Замовником з наведеної вище підстави, у зв'язку з чим відсутні підстави для задоволення Скарги в цій частині.

АМКУ не задовольнив скаргу, оскільки наведені обставини свідчать про відсутність підстав для її задоволення. 

Що ж сталось?

Замовник укладає договір про закупівлю з учасником, який визнаний переможцем процедури закупівлі, як ми знаємо, протягом строку дії його пропозиції, не пізніше ніж через 15 днів з дати прийняття рішення про намір укласти договір про закупівлю та не раніше ніж через п`ять днів з дати оприлюднення повідомлення.

Давайте розберемось, формулювання в тексті Закону та Тендерної документації «не пізніше ніж», означає лише той факт, що кінцевою датою укладання договору про закупівлю за результатами торгів є 15-тий день з моменту оприлюднення наміру укласти договір. Тобто в даному конкретному випадку 17.01.2024. Таким чином, Замовник може запропонувати Учаснику, який визначений переможцем, укласти Договір не раніше 07.01.2024 та не пізніше 17.01.2024.

Висновок

Скаржник, якого спочатку було визнано переможцем, подав скаргу на його відхилення. А відхилено його було фактично через прохання змінити істотні умови договору. Тобто при подачі тендерної пропозиції учасника влаштовували умови договору і тендерної документації в цілому, а під час підготовки до підписання договорі - ні. 

Порада від прозорро

Учасники процедур закупівель, коли ви приймаєте участь у закупівлі - ретельно ознайомлюйтесь із умовами тендерної документації. Нагадаємо - оскаржувати умови тендерної документації необхідно саме на етапі подання пропозицій. Скарга може бути подана, наприклад на дискримінаційні вимоги в технічному завданні, дискримінаційні вимоги в кваліфікаційних критеріях тощо.

А скарга на етапі кваліфікації, як у даному кейсі, може бути подана наприклад, на неправомірне відхилення пропозиції скаржника, на оголошення переможцем Постачальника, який не відповідає вимогам тендерної документації замовника тощо.

Треба бути дуже уважним до деталей та запевнитись, що ваша скарга відповідає чинним нормам Закону з урахуванням Особливостей. Адже, як ми бачимо на цьому прикладі, будь які помилки, можуть стати підставою для відмови у задоволенні. 

Про Оскарження закупівель також читайте у нашій статті.

Кваліфікація і оскарження, оскарження, аналіз скарг,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.