28.09.2021 Лілія Кулик

Приклади документацій спрощених закупівель на нафтопродукти

Приклади документацій для спрощених закупівель на газ, дизельне паливо та скраплений газ

Ми продовжуємо наш цикл публікацій з прикладами документацій для спрощених закупівель. Першу публікацію ви можете прочитати за посиланням Приклади документацій спрощених закупівель на продукти харчування 

Цього разу ми хочемо вас ознайомити з документаціями для закупівлі нафтопродуктів. Адже код ДК 021:2015:09130000-9: Нафта і дистиляти, думаю, є майже в кожному річному плані. Ми обрали 3 документації на нафтопродукти, с саме бензин, дизельне паливо, скраплений газ, що закуповується шляхом використання талонів. Також хотіла б звернути увагу, що ідеальних документацій не буває, тож переглядаючи наші приклади, додавайте щось своє чи змінюйте якісь пункти, підлаштовуючи під себе документації. Також зверніть увагу на наші поради наприкінці статті.

Приклад документації спрощеної закупівлі на бензин 

Перший приклад документації для спрощеної в закупівлі UA-2021-09-22-008882-b. Де Замовник закуповує талони на бензин А-92. В принципі замовник досить непогано прописав технічні вимоги до предмета закупівлі, також надав проект договору та зазначив іншу необхідну йому інформацію. Загально це досить хороший приклад документації з мінімальними вимогами.

Скачати приклад документації спрощеної закупівлі на бензин.

Приклад документації на бензин А-95 та дизельне паливо

Ще один приклад документації для спрощених торгів можна переглянути в закупівлі UA-2021-09-22-005990-c. В даному випадку Замовник надав більше вимог по документах. Також хотіла б звернути увагу на одну з вимог Замовника, а саме, наявність АЗС в певному радіусі. З цією вимогою потрібно бути досить обережним, щоб не дискримінувати учасників закупівлі. Тож перш ніж виставляти схожі вимоги варто спершу переглянути чи не обмежують вони конкуренцію.

Також Замовник прописував, наприклад, на довідці з відомостями про учасника, що це орієнтовний зразок. Що теж досить добре, адже якщо учасник переплутає місцями якісь поля чи неточно надасть якусь інформацію, то Замовнику не доведеться його відхилити через такі формальні посилки, адже зразок орієнтовний. 

Ще одне, замовник досить правильно зазначив інформацію в оголошенні закупівлі, а саме, зазначив номенклатуру і під кожну номенклатурну позицію визначив максимально точний код за ДК 021:2015.

Скачати приклад документації спрощеної закупівлі на бензин і дизельне паливо

Приклад документації на газ скраплений

Приклад закупівлі з документацією по скрапленому газу за посиланням UA-2021-09-15-006094-c. Тут замовник вимагає мінімум документів в учасників. При цьому зверніть увагу на вимоги по накладанню електронного підпису на пропозиції. Все-таки в цьому випадку краще змінити вимоги по підпису та прописати, що Учасники можуть підписати пропозицію КЕП/УЕП.

Приклад документації на скраплений газ

Поради щодо складання документації спрощених закупівель при закупівлі нафтопродуктів

  • Не встановлюйте дискримінаційних вимог. Першою помилкою є те, що Замовники встановлюють дискримінуючі вимоги щодо радіусу наявності АЗС. Наприклад, вимога наявності АЗС в радіусі 1 км і при цьому в такому радіусі найчастіше є тільки 1 АЗС. Тобто Замовник таким чином прописує вимоги під 1 учасника, чого не варто робити, адже це заборонено Законом “Про публічні закупівлі”.
  • Не встановлюйте чітких вимог щодо номіналу талонів/заправних карток. В кожної мережі АЗС є свої номінали, тож коли замовник прописує, що картки мають бути тільки номіналом 5 л чи 7 л, то вочевидь це також є дискримінацією, в такому випадку краще прописувати вимоги через та/або. Наприклад, 5 л та/або 10 л та або 15л і тд. 
  • Прописуйте технічні вимоги чітко. Краще прописувати в документації ДСТУ якому має відповідати паливо або мінімальні вимоги по певних показниках. Адже, наприклад, бензин може бути різної якості і краще все-таки вимагати відповідність бензину певним якісним показникам.
  • Завантажуйте форми документів в машиночитному форматі. Це стосується в першу чергу форми пропозиції, проект договору (якщо ви вимагаєте в учасника заповнити в ньому якісь поля), адже учасники не зможуть скопіювати шаблон документа та використати в пропозиції, якщо ви надасте його в картинці.
  • Прописуйте мінімальний термін дії паливних карток та можливість їх заміни. Це також важливий момент, бо іноді строк дії паливних талонів чи карток може бути занадто малим. Прописувати краще в форматі не менше ніж, щоб не втсновлювати чітких строків, які теж можуть розцінюватись як дискримінаційні.



приклади документів, спрощені закупівлі,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.