10.04.2020 ДП "Прозорро"

Параметри тендеру: на що варто одразу звернути увагу

На що ж звертати увагу, коли Ви бачите оголошення про закупівлю?

Ви вже обрали тендер в якому хочете взяти участь? Якщо ще не обрали, то в цьому Вам допоможуть наші поради

Тож Ви обрали тендер і тепер бачите перед собою оголошення про закупівлю. В оголошенні, зазвичай, замовники прописують основну інформацію про закупівлю, а саме: хто, що, скільки хоче закупити, куди має постачатись товар, на яких умовах тощо. Вже більш детально все описано в тендерній документації, яка прикріплюється замовником до оголошення. На що ж звертати увагу, коли Ви бачите оголошення про закупівлю.

Очікувана вартість

Очікувана вартість закупівлі. Це саме та сума, яку планує витратити замовник на закупівлю товару/роботи/послуги. Зверніть увагу, що при поданні своєї пропозиції ви не можете поставити ціну пропозиції більше, ніж очікувана вартість. Однак, якщо ви подасте пропозицію з найнижчою ціною - це дасть вам певні переваги під час аукціону. Які саме, ви можете прочитати в нашій  статті.

Уточнення умов тендера та оскарження

Звернення за роз’ясненнями. До дати, зазначеної у цьому полі, ви можете через особистий кабінет на майданчику поставити запитання Замовнику, щоб уточнити певну інформацію про закупівлю чи поставити вимогу внести зміни до тендерної документації. Детальніше про це  тут.

Оскарження умов закупівлі. У відповідному полі завжди прописані дата та час, до яких Ви маєте можливість подати скаргу в АМКУ на умови закупівлі (якщо Ви бачите якісь дискримінаційні вимоги від замовника тощо). Детальніше про це ви можете прочитати в статті Оскарження закупівель

Кінцевий строк подання пропозицій та початок аукціону

Початок аукціону. У цьому полі зазначені дата та час, коли буде розпочато аукціон. До початку аукціону вам в особистий кабінет на майданчику буде надіслано повідомлення про аукціон та посилання для входу в аукціон, за яким ви маєте перейти. Детальніше про те, як проходить аукціон ви можете прочитати в статті  Як проходить аукціон в Прозорро

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій. Це той строк, до якого ви повинні подати свою тендерну пропозицію. Проте, які саме документи, зазвичай, мають бути подані в тендерній пропозиції ви можете прочитати в статті  Тендерна документація.

Не відкладайте подання тендерної пропозиції на останній момент. Адже для  завантаження документів через Майданчик та для синхронізації Майданчика з ЦБД потрібен певний час. Отже, щоб все коректно завантажилось, подавайте пропозицію завчасно.

Тендерне забезпечення

Вид тендерного забезпечення. Якщо замовник не передбачив надання постачальником забезпечення тендерної пропозиції, тоді в цьому полі Ви побачите слово “відсутній”. Якщо замовник передбачив забезпечення (тендерної пропозиції), тоді у Вас рядок “Вид тендерного забезпечення” буде відображатись так, як на малюнку нижче (з іншою сумою).

Банківська гарантія

Наявність у тендері забезпечення тендерної пропозиції говорить про те, що вам у складі своєї пропозиції необхідно подати електронну гарантію (що підписана УЕП гаранта). Детальніше про те, як має виглядати гарантія замовники, як правило, прописують у тендерній документації.  Детальніше про оформлення гарантії  за посиланням.

Розмір мінімального кроку пониження ціни. Мінімальний крок пониження ціни - це мінімальна сума, на яку Ви можете понизити свою ставку в кожному раунді (по відношенню до своєї попередньої ставки).

Мінімальний крок пониження ціни відраховується від Вашої попередньої ставки. Наприклад, при поданні пропозиції Ваша ставка була 100 000 грн, крок аукціону - 100 грн, тож в першому раунді Ви зможете зробити ставку 99 900 грн або менше.

Місце та строки поставки

Місце поставки. Майте на увазі, що не завжди місцезнаходження замовника є місцем поставки товару. Місце, куди саме буде постачатись товар має бути зазначено в Інформації про закупівлю (на малюнку), а також у тендерній документації.

Місце поставки

Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг. Зазвичай замовник прописує до якої дати або в якому проміжку дат товар має бути поставлений. Додатково інформацію про період поставки ви зможете знайти в тендерній документації.

тендер, тендерне забезпечення, тендерна документація, постачальник, поради, планування,

Коментарі

Геннадий 2021-01-01 12:45:52
Втехничноiдокуметацii вiдсутнi креслення зупинки Немаэ посилання на техниччну документацiю з проектом замовника самоi самоiзупинки . Немаэ посилання на фото виконаного замовлення . Неможливо перевiрити виконання робiт для громодян, для громадського контролю . Немаэ смет .
Алексей
Заперечення щодо проведеного тендеру. Згiдно листа -погодження надання документiв у разi перемоги АТ "Макрохiм"запевнило тендерний комiтет,що в разi перемоги буде надано завiренi належним чином копii документiв.Це свiдчить,що на всiх документах потрiбнi пiдписи i печатки керiвника пiдприемства.На тендерной пропозицii нема пiдпису керiвника,що свiдчить ,що документи подани не належним чином та не можуть бути розглянути тендерним комiтетом.Але в супереч цього тендер вiдбувся незаконно.Просимо зняти цього учасника аукцiону з торгiв.