21.04.2022 Лілія Кулик

Нове відображення на порталі звіту про договір про закупівлю

Тепер на карті тендера в звіті про договір про закупівлю блок Укладений договір не відображається, якщо замовник при пубілкації не підвантажив договір або інший підтверджуючий документ

З 12 квітня 2022 року в системі Прозорро було оновлено процес публікації звіту про договір про закупівлю. Наразі публікацію звіту спрощено. Детально про зміни ми писали в статті Прозорро спрощує публікацію звіту про договір про закупівлю.

Також у зв’язку з цим змінилось відображення на порталі prozorro.gov.ua. Наразі на карті тендера відображається блок укладений договір тільки якщо замовник оприлюднив договір при публікації звіту і блоку “Укладений договір” немає, якщо замовник не підвантажив договір. 

Як інформація в звіті про договір про закупівлю відображається зараз

Наразі до нас надійшло кілька запитів з приводу відсутності на карті тендера блоку Укладений договір. Дійсно, наразі блок "Укладений договір" не відображається, якщо замовник не підвантажив в розділ договір жодного документу. Тож якщо замовник не підвантажив договір, рахунок, накладну тощо при публікації звіту, то блок “Укладений договір” не буде відображатись на карті тендера, адже немає документів, які там можна відобразити. А відображати просто порожній блок не має сенсу.  Такий приклад у нас є в закупівлі  https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-04-21-002841-a.


Тут ми бачимо, що сторінка закупівлі завершується блоком Протокол розкриття і блоку Укладений договір немає. Тобто замовник просто не завантажив договір при публікації звіту про договір про закупівлю. 

При цьому в самому звіті про укладений договір ми бачимо, що вся інформація про договір є, це показано на скріншоті нижче.


Якщо ж договір було завантажено, то відображається блок “Укладений договір” і в ньому відображається сам файл договору. Подивимось на прикладі закупівлі https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-04-21-002844-a


Також зверніть увагу, що в блоці немає, як раніше, файлу електронного підпису, адже тепер електронний підпис накладається на весь звіт, а не на кожен крок Замовника при публікації звіту.

Як інформація про звіт на карті тендера відображалась раніше

Раніше на звіт про договір про закупівлю накладалось 3 підписи: на оголошення, визначення переможця, договір. Тому коли замовник не підвантажував договір про закупівлю, блок з укладеним договором все одно відображався і там був тільки електронний підпис і більше ніякої інформації про договір не було. Вся інформація про договір була в пдф формі “Звіт про договір про закупівлю”. Подивимось на прикладі закупівлі https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-02-21-013276-b


Тобто раніше в цьому блоці в будь-якому разі відображався як мінімум електронний підпис. Тому цей блок виводився на порталі. При цьому, якщо і цій закупівлі переглянути сам звіт про договір про закупівлю укладений без використанні електронної системи, то в ньому є вся необхідна інформація, а саме № договору, строк його дії тощо. Це показано на скріншоті нижче.


Чи змінилось щось в самому звіту про договір про закупівлю

Ні, в самому звіті нічого не змінилось. Як і раніше є вся інформація про договір, а саме, номер, дата укладання, строк дії тощо. Тобто наявні всі поля, що передбачені Законом України “Про публічні закупівлі”.

Також можна перевірити електронний підпис, що накладений на звіт про договір про закупівлю та переглянути там час накладання підпису, що по суті є часом оприлюднення звіту, адже електронний підпис тепер накладається після внесення всієї інформації в звіт.

Тож давайте підсумуємо:

  • після внесення всієї інформації в звіт про договір про закупівлю замовник накладає на неї електронний підпис і закупівля переходить в статус “Завершена”;

  • якщо закупівлю завершена в в ній на карті тендера немає блоку “Укладений договір” - це означає, що замовник не підвантажив в блок договору жодних документів”.

звіт про укладений договір, звіт, звітування,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.