04.02.2020 Оксентія Груба

Накладні для участі в Prozorro market. Відповіді на запитання

Запитання-відповіді щодо накладних

Електронний каталог “Prozorro market” (e-каталог) – систематизована база актуальних пропозицій товарів Постачальників. Ця база формується та наповнюється адміністратором (централізованими закупівельними організаціями) e-каталогу в електронній системі закупівель. Детальніше про Prozorro market” (e-каталог) Ви можете прочитати у статті Е-каталог в Прозорро - інтернет-магазин для державних замовників.    

 Для використання Prozorro Market Постачальнику товарів, необхідно надавати перелік документів: заяву-приєднання до участі в проекті, (можете ознайомитись тут) установчі документи юридичної особи та документи, які підтверджують повноваження службової (посадової) особи, довідку про наявність досвіду постачання аналогічного товару (із обов‘язковим зазначенням номерів видаткових накладних та дат постачання товарів) та Видаткові накладні, завізовані сторонами, які підтверджують факт постачання товарів у період протягом поточного року та/або попереднього звітного року та на які є посилання у довідці.

Хочу звернути Вашу увагу, на такий передбачений документ як накладна. Накладна – документ, підписаний сторонами, який підтверджує факт постачання товарів у період протягом поточного року та/або попереднього звітного року та на які є посилання у довідці. Їх має бути за вказаний період не менше 20. Ми отримали щодо питання накладної кілька звернень, на які надаємо відповіді.

Чи можна приховати деякі дані в накладній

У мене запитання, яке стосується 20 видаткових накладних. Видаткові накладні ми можемо надати, але враховуючи те, що ціна є комерційною таємницею, ми можемо надати Вам копії видаткових накладних  з прихованими (замазаними) цінами. Цього буде достатньо для проходження кваліфікації?

Щоб підтвердити наявність досвіду постачання аналогічного товару у кожен клас товарів, які ним плануються до постачання через електронні каталоги (а це умова допуску до використання електронного каталогу), потрібно подати 20 видаткових накладних з відмітками сторін, які підтверджують факт постачання товарів у період протягом поточного року та/або попереднього звітного року. Видаткові накладні подаються у сканованому вигляді з оригіналів чи з засвідчених належним чином копій таких накладних. У разі здійснення замазування (приховування) даних у видаткових накладних, це розцінюється як невідповідність оригіналам документів, тож такі документи не можуть бути прийнятими для здійснення кваліфікації.      

Чи обов'язково саме 20 накладних 

Якщо закупівлі були на великі суми, чи може бути видаткових накладних менше, ніж 20?

Ні, кількість накладних за вказаний період має становити не менше, ніж 20 незалежно від величини проведених закупівель.                                         

Який рік має бути в накладній

Скажіть, будь ласка, чи обов'язково накладні мають бути за цей рік?

Видаткові накладні мають бути за період поточного року та/або попереднього звітного року.

Чи можуть накладні бути на декілька товарів 

Я хочу подати свою пропозицію по продажу олівців. В мене є 20 накладних, проте частина цих накладних на декілька товарів одразу. Наприклад, в одній накладній олівці та папір офісний, в іншій олівці та вологі серветки. Чи можу я надати такі накладні для кваліфікації в Прозорро Маркеті?

Видаткові накладні можуть бути на декілька товарів, головне, щоб в цій накладній точно був товар по якому Ви подаєтесь на кваліфікацію

е-каталог, довідка,

Коментарі

Юрій 2021-07-08 11:57:16
Один із постачальників вимагає, щоб на накладній ми ставили печатку і скан відправляли їм. Чи має замовник ставити печатку на накладній?
Ліля 2021-07-08 15:23:29
Юрій, це швидше бухгалтерське питання. Взагалі має бути довіреність на отримання або печатка контрагента
Василь Іванович Іщенко
Доброго дня! Питання: Чому лише накладні можуть бути інструментом засвідчення наявності досвід? Чому не розглядаються Акти приймання-передачі товару, що є аналогічними видатковими документами, та які нерідко вимагають до підписання Замовники, замість накладних?
Ліля
Василь Іванович Іщенко, добрий день. Насправді накладні це умовне поняття. Потрібен документ, що підтверджує передачу товару. Тож можете ще уточнити у ЦЗО, але, в принципі, вони мають приймати і акти