26.07.2020 Анна Решетова

На що звернути увагу при поданні скарги?

Особливості подання скарги за Новою редакцією Закону "Про публічні закупівлі"

Ганна Решетова, фахівчиня відділу розвитку та взаємодії з клієнтами майданчика Zakupki.Prom.ua

Алгоритм подання скарг в Антимонопольний комітет України (АМКУ) після вступу в дію нової редакції закона “Про публічні закупівлі” суттєво змінився. Тому в учасників виникає багато запитань стосовно того, як правильно подати скаргу.

Що ж потрібно врахувати при поданні скарги?

Коли у вас готовий текст скарги, ви завантажуєте її в систему  у відповідному розділі “Скарги” на сторінці закупівлі. Таким чином ви створюєте скаргу в системі. Після цього скарга отримує статус “Чернетка”, а система розраховує вартість її подання і пропонує варіанти оплати. Учасник може оплатити скаргу онлайн безпосередньо в системі за допомогою картки або завантажити рахунок на оплату скарги з розрахункового рахунку компанії, через касу банку тощо. На що потрібно звернути особливу увагу під час подання скарги? 

Розмір плати за подання скарг змінився

Наразі він становить: 0,3% від очікуваної вартості закупівлі, але не менше 2 тис.грн та не більше 85 тис.грн при оскарженні умов тендерної документації. Або 0,6% від очікуваної вартості закупівлі, але не менше 3 тис.грн та не більше 170 тис.грн на рішення, дії чи бездіяльність замовника. 

Особливості оплати скарги онлайн та через банк

При оплаті скарги онлайн карткою платіжна система утримує комісію в розмірі 2,5% від суми оплати. Проте, кошти в такому разі зараховуються максимально швидко. Такий спосіб виключає можливість помилитись у призначенні платежу або сумі оплати, адже дані підтягуються з системи автоматично.

При оплаті з розрахункового рахунку компанії немає комісії, однак надходження коштів займає більше часу. Тобто учаснику потрібно мати в запасі хоча б один повний робочий день. Фактично, весь процес від створення скарги в системі до відправлення її в АМКУ може зайняти декілька годин, проте факторів, які на нього впливають багато, тому краще не ризикувати. 

Вказуйте реквізити правильно

При оплаті з розрахункового рахунку дуже важливо вказати призначення платежу та суму оплати так, як це вказано в документі на оплату. У разі помилки, навіть в одному символі, наприклад, сума на 1 гривню менша, ніж вказано в рахунку,  скарга не відправиться в АМКУ та отримає статус “Помилково створена”. Виправити це неможливо і потрібно буде подавати скаргу заново. При завантаженні рахунку на оплату в системі скопіюйте призначення платежу та відправте його своєму бухгалтеру в електронному вигляді, щоб уникнути помилок. 

Вносити будь-які зміни до скарги ви можете поки скарга знаходиться в статусі “Чернетка” і очікує надходження оплати. Після надходження оплати, скарга відправляється в АМКУ і змінити в ній що-небудь неможливо. 

Відкликання скарги

Відкликати подану до АМКУ скаргу неможливо, навіть якщо сам скаржник передумав, помилився, більше не зацікавлений в оскарженні тощо. Розгляд скарги відбудеться у будь-якому випадку і процедура залишатиметься заблокованою до оприлюднення остаточного рішення АМКУ. 

Що відбувається після подання скарги?

Кошти, які ви сплачуєте за подання скарги надходять на єдиний рахунок в ДП “Прозорро”. Система автоматично звіряє коректність призначення платежу та суми з даними в чернетці скарги. Якщо вони співпадають, то спеціальний бот з’єднує оплату з чернеткою скарги та надсилає її до АМКУ. Після відправки в Антимонопольний комітет скарга отримує статус “Очікує розгляду”. Далі все відбувається як і раніше, тобто скаржник отримує на електронну пошту чи в особистий кабінет на майданчику повідомлення щодо перебігу розгляду скарги та наявності рішень. 

Коли повернуться сплачені за подачу скарги кошти

Повернення коштів після того, як АМКУ задовольнив скаргу, замовник усунув порушення чи при оплаті сталася помилка відбувається протягом 2-х робочих днів. Але, за умови, що реквізити для повернення були вказані коректно. Якщо ж інформація про платника відсутня чи вказана неправильно - кошти не повертаються автоматично.  В такому випадку необхідно звернутись в ДП “Прозорро”  з письмовою заявою про повернення сплачених коштів, до якої обов’язково додаються документи, що підтверджують таку оплату.

Кваліфікація і оскарження, оскарження, оплата скарг, скарга, скаржник,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.