15.02.2024 Лілія Кулик

Коротко про головне у змінах до Постанови 1275

Тепер оборонні замовники і в спрощених закупівлях можуть надати 24 години на виправлення помилок

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови 1275, що регулює закупівлі в сфері оборони під час воєнного стану та 90 днів після нього. Зміни набули чинності 07.02.2024. Розглянемо основні моменти, що передбачені цими змінами.

Оборонні замовники можуть використовувати 24 години на виправлення помилок в спрощених закупівлях

Відповідно до змін в Постанову №1275 тепер при проведенні спрощених закупівель оборонні замовники  можуть застосовувати 24 години на виправлення помилок. Виправляти можна ті самі документи та інформацію, що і в відкритих торгах з особливостями. Тобто, всю інформацію та/або документи, крім:

  • випадків відсутності забезпечення тендерної пропозиції, якщо воно вимагалося замовником;
  • відсутності інформації (та/або документів) про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, що пропонується учасником процедури в його тендерній пропозиції). і так само як і у відкритих торгах не можна давати 24 години для  зміни предмета закупівлі, запропонованого учасником процедури закупівлі у складі його тендерної пропозиції, найменування товару, марки, моделі тощо.

Відповідно є також підстава для відхидення пропозиція учасника, який не виправив виявлені державним замовником після розкриття пропозицій невідповідності в інформації та/або документах, що подані ним у складі своєї пропозиції, та/або змінив предмет закупівлі (його найменування, марку, модель тощо) під час виправлення виявлених державним замовником невідповідностей протягом 24 годин з моменту розміщення замовником в електронній системі закупівель повідомлення з вимогою про усунення таких невідповідностей.

Коли в спрощеній закупівлі необхідно надати 24 години на виправлення помилок

24 години на виправлення помилок в спрощеній закупівлі Замовник має надати у строк, який не може бути меншим, ніж два робочих дні до закінчення строку розгляду пропозицій. Також нагадаємо, що відповідно до Закону в спрощеній закупівлі немає можливості продовжити строк подання пропозицій до 20 робочих днів.

Хто може проводити рамкову угоду відповідно до Постанови №1275

В  Постанові №1275  зʼявляється відкрита рамкова угода. Проте, відповідно до пункту 7 Постанови проводити її можуть тільки державне підприємство Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” та Департамент забезпечення Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації як служби державного замовника. 

Особливості цієї рамкової угоди наведені в пунктах 50-95 Особливостей, що затверджені Постановою №1275. Цей вид закупівлі розроблений в системі та передбачає кваліфікаційний відбір на першому етапі та проведення тендеру (у вигляді відкритих торгів) чи запиту пропозицій на другому етапі. Також частина інформації в цій закупівлі буде прихована.

1275, внесення змін, для потреб оборони,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.