02.11.2022 Ірина Литвинчук

Як проводити оборонні закупівлі після виходу Постанови №1178

як здійснювати оборонні закупівлі після 19.10.2022р.

Після виходу Постанови 1178 від 12 жовтня 2022 року щодо закупівель під час дії воєнного стану, ми стали отримувати безліч запитань щодо того, як же тепер здійснювати закупівлі для Замовників у сфері оборони.

Відповідь на дане питання досить проста. Для даного сектору Замовників нічого не змінилось. Постанова 169 від 28 лютого 2022 року з редакцією від 19.10.2022 продовжує діяти та не втратила свою чинність. Ця Постанова розповсюджується на державних замовників у сфері оборони для здійснення оборонних закупівель.

Такі закупівлі не включаються до річного плану закупівель. За результатами здійснення таких закупівель в електронній системі закупівель за умови, що вартість закупівлі становить або перевищує 50 тис. гривень, державний замовник у сфері оборони оприлюднює звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, договір про закупівлю, а також всі додатки та зміни до нього після його укладення, але не пізніше ніж через 70 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях. Вимога щодо оприлюднення не застосовується до договорів, які містять інформацію з обмеженим доступом.

Підсумуємо, якщо Ви є державним Замовником, що здійснює закупівлі у сфері оборони - керуєтесь Постановою №169. Якщо наразі в особистому кабінету обмежений доступ - очікуєте скасування або завершення воєнного стану, для оприлюднення звіту про договір про закупівлю, укладеного без використання електронної системи закупівель, договору про закупівлю, а також всі додатки та зміни до нього після його укладення, але не пізніше ніж через 70 днів, для закупівель що становлять або перевищують 50 тис. гривень.

Вдалих звітувань!

для потреб оборони, Постанова 169,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.