27.02.2020 Ольга Драпогуз

Довідка про наявність досвіду постачання аналогічного товару для ProZorro Market. Найчастіші питання

Питання-відповіді щодо підтвердження досвіду постачання аналогічного товару для ProZorro Market

Для участі (кваліфікації) в ProZorro Market, як постачальника товарів, один з документів, який необхідно надати - це:

«Довідка про наявність досвіду постачання аналогічного товару (із обов‘язковим зазначенням номерів видаткових накладних та дат постачання товарів) та Видаткові накладні, завізовані сторонами, які підтверджують факт постачання товарів у період протягом поточного року та/або попереднього звітного року та на які є посилання у довідці.

Кількість накладних за вказаний період має становити не менше ніж 20.

Під «аналогічним» товаром слід вважати товар, який зведено в один клас Національного класифікатора «Єдиний закупівельний словник» ДК 021:2015, тобто – всі категорії товарів, що вміщує 4 знак CPV.

Подається на електронну пошту: cpb.org.ua@gmail.com»

Тому давайте розглянемо найчастіші запитання стосовно підтвердження досвіду та відповімо на них.

1. Чи є шаблон такої довідки?

Так, довідка має бути складена за шаблоном (вкінці статті).

2. Якщо ми хочемо пройти кваліфікацію по декількох товарах, чи достатньо подати одну довідку?

Одна довідка = Один CPV-код за 4-им знаком.

Якщо постачальник хоче пройти кваліфікацію за декількома кодами, відповідно, надає декілька довідок (з підкріпленими до кожної з них не менше, ніж 20 видатковими накладними).

3. Чому ми повинні надати не менше, ніж 20 видаткових накладних?

ДУ «Професійні закупівлі» як Адміністратор ProZorro Market бере на себе відповідальність за кваліфікацію Постачальника перед Замовниками. Якщо Постачальник 20 разів відвантажив товар замовникам, то вже налагодив бізнес-процеси постачання: закупівлю/виробництво, логістику, бухгалтерію і т.д.

4. Хто може виступати як контрагент у видатковій накладній?

Контрагентами у видаткових накладних можуть бути як державні замовники, так і комерційні. Контрагенти можуть повторюватися в накладних з різними датами відвантаження товару.

5. Чи потрібно надавати копії договорів/аналогічних договорів?

Ні, не потрібно.

6. Накладні за які роки Вам підходять?

На даний момент це - накладні за 2019 та 2020 роки.

7. Який саме товар має бути вказаний у накладних?

У накладних має бути товар, що відповідає конкретному CPV-коду.

Приклад. CPV-код 30190000-7: Офісне устаткування та приладдя різне. У видаткових накладних можуть бути такі товари: папір, конверти, етикетки, папки, файли, маркери, ручки, олівці, коректори, лінійки, гумки, діркопробивачі т.д. Разом, окремо чи по одному товару - немає значення.

8. Як правильно обрати код ДК для свого товару?

Ви можете скористатися розділом "Категорії товарів" http://catalogue.cpb.org.ua/categories.html. Тут у вигляді таблиці зведено код за ДК, назву за класифікатором, а також товари, що їм відповідають.

9. Якщо Постачальник працює за двома кодами, і накладні містять відповідно товари обох груп. Як правильно надати інформацію та документи у цьому випадку?

Вказуєте накладну у довідці по одному CPV-коду. Долучаєте її до сканованих накладних.

В другій довідці по іншому CPV-коду вказуєте ту саму накладну і також знов її долучаєте.

Приклад. Постачальник "Гарнюся" працює з двома товарними групами: відвантажує замовникам туалетні йоржики та туалетний папір. На це в нього є накладні Х, Y та інші. Для кваліфікації він робить 2 довідки:
1) за 39220000-0 ("Кухонне приладдя, товари для дому та господарства і приладдя для закладів громадського харчування"), вказуючи та додаючи видаткові накладні Х, Y та інші;
та
2) за 33760000-5 ("Туалетний папір, носові хустинки, рушники для рук і серветки"), вказуючи та додаючи ті ж самі накладні.

10. Чи є вимоги до назв документів, які ми подаємо?

Назва такого документа має містити цифрове значення коду, на відповідність якому перевірятимуть постачальника.

Приклад. Довідка/ Довідка про досвід.... 15980000-1.
e-каталог,

Коментарі

Алена 2021-07-02 14:45:22
Добрий день. Питання. Якщо в досвіді учасника, предмет закупівлі тей самий як вимагається в відкритих торгах, а Код ДК інший, Замовник прийняв рішення узгодити учасника переможцем. Це буде порушенням для перевірок (КРУ та ін)? (В ТД було так прописано: за критерієм “наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів” Учаснику необхідно надати: довідку із зазначенням договору, який може свідчити про виконання аналогічних договорів щодо постачання товару (надання послуг), аналогічного предмету закупівлі із зазначенням найменування, адреси, телефонних номерів контактних осіб замовника відповідно до договору, якому постачався товар (надавались послуги); копія договору, визначених згідно з вищезгаданою довідкою.)