27.05.2020 Оксентія Груба

Штрафи в новій редакції Закону. Відповіді на запитання

відповіді на запитання щодо відповідальності за порушення

Нова редакція Закону «Про публічні закупівлі», вступ в дію якої відбувся 19 квітня 2020 року, привнесла в сферу публічних закупівель багато новацій. Зокрема, це стосується і питання відповідальності за порушення, перелік яких розширено, а також збільшено суми штрафів за ці порушення. Метою цих змін є підвищення відповідальності за вчинення істотних правопорушень у сфері закупівель і зменшення відповідальності за дрібні формальні помилки. Тобто розмір штрафу таким чином співставляється із важкістю вчиненого порушення. Також зміни у цьому питанні зумовлені посиленням справедливості через штрафування за найважчі порушення саме керівника, а не членів тендерного комітету.  

Детальніше про усі види штрафів відповідно до статей Кодексу України про адміністративні правопорушення можете прочитати в статті Підстави для накладання штрафу та його розмір згідно з новим Законом.

А тепер перейдімо до актуальних запитань на цю тему.

Щодо укладення договорів без проведення передбачених процедур закупівлі

Коли за укладення договорів про оплату товарів робіт і послуг без проведення визначеної процедури закупівлі на керівника накладається штраф?

За укладення договорів, які передбачають оплату товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур закупівель, визначених законом, районні, районні у місті, міські чи міськрайонні суди накладають штраф протягом шести місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення. Штраф керівникові Замовника при такому порушенні — від 34 000 до 170 000 гривень. 

 Це фіксується в ч.6 статті 164-14 Кодексу України про адміністративні порушення. 

Відповідальність тендерного комітету за порушення згідно з попередньою редакцією Закону

Скажіть, будь ласка, правда, що новий закон дає змогу уникнути адміністративну відповідальність членам тендерного комітету за порушення, які були вчиненні раніше, якщо з 19.04.2020 року тендерний комітет розформовано і введено уповноважену особу і новий склад тендерного комітету?

 Ні, новий Закон «Про публічні закупівлі» посилює відповідальність, а не дає змогу уникнути її. Звісно, уникнути відповідальності не вдасться. Зворотної дії законодавство не має. Тобто ті закупівлі, які були розпочаті (оприлюднені оголошення про закупівлю) до цього часу, будуть перевірятися по старому законодавству. А вже всі нові закупівлі від квітня 2020 року підпадають під дію нового законодавства.

Чи буде перевірка всіх тендерів

Скажіть, тепер Офіс фінансового контролю перевірятиме усі тендери на порушення? 

Ні, введення нових штрафів не означає, що кожен тендер тепер буде проходити перевірку. Навіть, якщо Офіс вказує на ознаки порушень, це не свідчить про автоматичне накладання штрафу.

 Також слід сказати, у Замовника, звісно, є право і можливість оскаржувати рішення аудиторів, якщо не погоджується з ним. Сьогодні Офіс фінансового контролю відслідковує ризиковані тендери за допомогою системи ризик-індикаторів в системі Prozorro. Після виявлення незначних порушень накладатись штраф може напряму. Якщо ж буде йти мова про складні суттєві порушення, наприклад, дискримінацію учасника, неправомірне відхилення тендерної пропозиції, тоді такі штрафи можуть накладатися тільки після рішення суду. Та таке рішення Замовник також може оскаржувати. 

Відповідальність за невиконання рішення АМКУ

За новим Законом, яка відповідальність за невиконання рішення Антимонопольного комітету?

Відповідальність за таке порушення, як невиконання рішення АМКУ понесе керівник Замовника. Передбачений розмір штрафу — від 34 000 до 85 000 гривень. Про інші підстави для штрафів і відповідальність за них — читайте за покликанням: https://cutt.ly/EyFwc7q

Відповідальність за порушення строків розгляду ТД

Якщо порушити строки розгляду тендерної пропозиції, що буде? 

За таке порушення на службових(посадових), уповноважених осіб Замовника (членів тендерного комітету, Уповноважених осіб) накладається штраф у розмірі 1700 гривень (за перше порушення, якщо таке порушення вже було цього року, то 3400 гривень).

Мені здається, що в спрощених закупівлях набагато легше допустити помилку і отримати штраф. Чи правда це?

Насправді всі види порушень, за які передбачені оновлені штрафи, не стосуються спрощених закупівель, а стосуються процедур закупівлі вищих за пороги для спрощених. Також зазначу, що альтернативою проведення спрощеної закупівлі є можливість закупівлі через Prozorro Market.

Якщо у Вас залишаються запитання щодо цього аспекту тендерного процесу — напишіть їх нам у коментарях і ми надамо відповідь. 

Не порушуйте і закупівельних Вам успіхів!

штраф, Закон України про публічні закупівлі, e-каталог, дасу,

Коментарі

Соломон Аоронович 2021-01-11 10:30:44
Административная ответственность: Уповноважена особа до 85000(5000н.м.) Керівник до 170000(1000н.м.) Возникает резонный вопрос – почему в новой редакции до сих пор отсутствует уголовная ответственность? Виновные в этом наказаны? Но есть и хорошие новости: )) Президент далеко не ЛОХ, а в законодатели не избираются слабоумные – умеющие мыслить только о приумножении своего благосостояния взяточники ежемесячно получающие дополнительную депутатскую зарплату в конвертах.
Антон 2020-09-04 21:43:25
Згідно із новим Законом, тендерний комітет поставлений в умови козлів отпущенія (чи опущенія), у зв'язку з тим, що несе неспіврозмірну із зарплатами відповідальність за все підряд, водночас вимоги до учасників практично вільні і залишають замовника беззахисним перед ройвими атаками нечистих та зацікавлених бариг. Я Вас прошу чітко вказати вимоги до оформлення документів, на основі яких з'являється можливість зрозумілого для суду відхилення відносно завідомо ''малозначних'' але суттєвих для замовника недоліків. Друге питання: чому учасники не несуть жодної відповідальності за свої дії, адже своїми нечистими діями мають повну можливість для погіршення процесу ДЕРЖАВНИХ закупівель. Чому на етапі конкурсу відповідальність перебачена тільки для замовника?
Олександр 2020-11-20 10:31:21
Антон, підтримую. Якщо рішення ТК не задовольняє Учасника, він звертається в АМКУ. Бо хто крайній? Звичайно Замовник. Листування з АМКУ займає місяць. Роботи не робляться. Час йде. Жителі територій (кінцеві вигодоотримувачі) не отримують тих чи інших благ. Хто крайній? Звичайно Замовник.
Світлана 2021-03-24 13:33:25
Антон, підтримую! Антон, підтримую! Як захистити себе, фахівцю з публічних закупівель, на якого чиниться тиск з боку учасника відкритих торгів, пропонується хабар , а після невдалої спроби його надати, починаються наклепи та погрози? Чи наша держава не здатна захистити фахівців , які "під час виконання своїх функцій керуються наступними принципами: запобігання корупційним діям і зловживанням ..." Та яким без кінця нагадують про величезні штрафи! Хто нас захистить від корупційних дій та зловживань учасників?
Марина 2021-11-04 16:14:48
Антон, повністю підтримую. Де відповідальність учасників?
Василько 2020-06-24 23:20:47
актуально! одобряю
Вікторія 2020-06-11 14:35:50
Доброго дня! Ще до 19.04 звітували про договір на 190 тис. грн 33140000-3 Медичні матеріали (Шприци та системи). Зараз потрібно купити Халати і Маски медичні на 48 тис.грн. бачу, що залати і маски також код 3314.
Ліля 2020-06-11 15:23:20
Вікторія, Ця закупівля не для боротьби з коронавірусом? Якщо для боротьби, тоді ви дієте за таким алгоритмом https://infobox.prozorro.org/articles/algoritm-provedennya-zakupivel-z-oznakoyu-covid-19 Якщо ні, тоді складніше, адже ви маєте планувати все на початку року. У вас є певний бюджет і ви плануєте свої закупівлі, визначаєте коди ДК по кожному і обираєте процедури, які буде проводити. Якщо ж ви розуміли, що вам потрібні будуть халати та маски, то можуть сказати, що це поділ з метою уникнення відкритих торгів
Анатолій Л.
Штрафи надто високі! Зробіть щось з ними !!!!
Вика
Доброго дня підскажіть що робити..... в спрощ.закупівлі. 14 58 був кінцевий строк на уточнення, а в 14 38 було задано питання на яке ми не відповіли так як не побачили. Зараз с..ма не дозволяє відповісти. Що робити и що за це буде? Чи треба відміняти спрощ закуп.
Назарій
Вика, у мене аналогічна ситуація. Запитання було задано в 23:50 + перед закінченням терміну в неділю. Надати відповідь в понеділок не дало можливості. Майданчик надав відповідь, що прозоро не реалізувало механізм і це є порушенням. Тобто, уповноважена особа повинна очікувати що хтось може залишити коментар в вихідний день за 1 чи 10 хвилин і готувати відповіді? Дурня повна.
Марина
Назарій, Постійно відбувається така ситуація. Учасники (які не дуже порядні, або просто не думають) завжди в останній момент задають питання. На практиці прикриваємось листами на ДП прозорро та на майданчик. Нещодавно задала питання УО. Чекаю відповіді
Ліля 2020-06-11 14:42:14
Марина, так, ми думаємо над вирішенням цього питання. Найближчим часом запропонуємо свої ідеї, як допомогти Замовникам з вирішенням цього питання