21.05.2024 Тетяна Руденко

Чи повинен замовник давати 24 години на дозавантаження документів

Статтю було опубліковано на Facebook

Поговоримо про те, чи повинен замовник давати 24 години на дозавантаження документів, якщо все одно пропозиція не відповідає вимогам тендерної документації!? Працювали із відхиленням учасника на підставі не усунення невідповідностей і зʼясували, що замовник не мав права надавати 24 години.

Що робити замовнику коли є невідповідність в документах учасника і є підстави для відхилення

Використання правила 24 годин надає можливості для усунення невеликих недоліків, що в свою чергу допомагає зберегти найбільш економічно вигідні пропозиції, забезпечуючи при цьому дотримання умов тендерної документації. 
Це зрозуміло сприяє оптимізації процесу та забезпеченню максимально ефективних результатів у закупівельній діяльності. 
Зараз Особливості передбачають можливість надавати 24 години майже на все, окрім відсутності забезпечення тендерної пропозиції, якщо таке забезпечення вимагалося замовником,

та/або

інформації (та/або документів) про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, що пропонується учасником процедури в його тендерній пропозиції).

Розміщення повідомлення про усунення невідповідності – це обов’язок замовника, а не його право.

Однак, якщо замовником встановлено підстави, до яких не може бути застосовано механізм 24 години, тобто є проблема з гарантією або технічними документами - така пропозиція підлягає відхиленню без застосування механізму 24 годин.

Будьте уважні аби не довелось потім відміняти процедуру закупівлі з підстави допущених порушень, які неможливо виправити (про проблемну відміну з цієї підстави нещодавно розповідала - шукайте в reels), та вдалих закупівель!

24 години, завантаження документів, тендерна пропозиція,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.