20.06.2022 Лілія Кулик

Зв'язок плану зі спрощеною закупівлею. Що змінилось?

Про зв'язок плану зі спрощеною закупівлею

Було внесено зміни  в Наказ № 10 ДП "Прозорро", відповідно до яких в разі закупівлі товарів, робіт та послуг до 50 тисяч гривень ця закупівля має проводитись у порядку, аналогічному до порядку проведення спрощених закупівель, визначеному  згідно статтею 14 Закону України “Про публічні закупівлі”, виключно в частині оголошення,  подання пропозицій, звернення за роз'ясненням, звернення з вимогою про усунення порушень, надання відповідей, оцінки, розгляду, відхилення пропозицій, визначення переможця, відміни закупівлі.

Також наразі для проведення відбору постачальника замовники використовують спрощену закупівлю відповідно до Наказу №10, щоб потім укласти договір про закупівлю з постачальником та прозвітувати про цей договір. 

У зв’язку з цим з 20.06.2022 року в системі Прозорро прибрали валідацію на обов’язковий зв’язок плану зі  спрощеною закупівлею. 

Тобто тепер в Прозорро є можливість створити спрощену закупівлі без прив’язки до річного плану у будь-якого Замовника. Раніше така можливість була тільки у незамовників в розумінні Закону.

Тож Замовник сам вирішує, керуючись чинним законодавством, чи робити зв’язку річного плану зі спрощеною закупівлею чи ні.

спрощені закупівлі, план,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.