09.08.2018 Віталій Власенко

Зміни в конструкторі примірних специфікацій

За допомогою Конструктора Ви з легкістю можете створити технічну специфікацію на товар, який хочете закупити

Один з ресурсів, що може допомогти Замовнику створити якісні технічні вимоги до до предмета закупівлі - Конструктор та бібліотека примірних специфікацій, що доступні за адресою: https://specifications.prozorro.org/specifications.

За допомогою Конструктора Ви з легкістю можете створити технічну специфікацію на товар, який хочете закупити. Просто введіть у пошук назву Вашого товару чи код CPV і Ви зможете скачати вже готову специфікацію або створити свою власну за допомогою зручного конструктора.

А останнім часом ми працювали над тим, щоб зробити Конструктор ще більш зручним для користувачів, тож зробили ряд оновлень, а саме:

Формування специфікації з ТОП-параметрів в 1 клік!

Натиснувши кнопку "Завантажити специфікацію з найпопулярнішими параметрами", система видасть Вам специфікацію з параметрами, які Замовники обирали найчастіше. Отже, як це працює. Введіть на сайті https://specifications.prozorro.org/specifications в рядок пошуку назву чи CPV код товару, який Вам необхідний, наприклад, цемент. Далі заходите в саму специфікацію і натиснувши кнопку "Завантажити специфікацію з найпопулярнішими параметрами" (як це показано на малюнку 1), отримуєте готову специфікацію, яку можете завантажити в зручному для Вас форматі.

Завантажити специфікацію

Малюнок 1

Додано пошук по кращих практиках

Ми оновили сторінку результатів пошуку. Тож на цій сторінці Ви тепер можете:

1. Самостійно сформувати специфікацію (або згенерувати специфікацію в один клік), що для цього необхідно - перегляньте на малюнку 2.

Сформувати специфікацію

Малюнок 2

2. Переглянути та скачати специфікації, що були сформовані іншими користувачами. Якщо користувачі додавали до назв сформованих специфікацій свої ідентифікатори, пошук видаватиме їх першими. Як це працює - перегляньте на малюнку 3.

Пошук специфікації

Малюнок 3

3. Подивитись успішні тендери на закупівлю товару, який Ви хочете купити та ознайомитись з усіма умовами та вимогами, які Замовник виставляв в такому тендері. Де знайти схожі закупівлі показано на малюнку 4.

Пошук специфікації в успішній закупівлі

Малюнок 4

Стандартизація назв документів специфікацій

При скачуванні файлів сформованих специфікацій вони автоматично отримують назву Специфікація на [код та назва товару за CPV, уточнена назва товару]".Тож тепер Ви не загубите файл зі своєю специфікацією, не переплутає тефайл специфікації з іншим документом при завантаженні на майданчику, а постачальники з легкістю зрозуміють в якому файлі знаходяться Ваші технічні вимоги до товару.

Як це на працює показано на малюнку 5.

Завантаження специфікації

Малюнок 5

Можливість пошуку у бібліотеці сформованих специфікацій

Тепер перед скачуванням специфікації до назви сформованого документу можна додати додаткову уточнюючу назву, за якою згодом легше буде знаходити цей документ в базі специфікацій. Як це зробити - показано на малюнку 6.

Наприклад, можна додати назву вашого підприємства, щоб потім Ви чи ваші колеги могли знайти дану специфікацію, а не формували її заново, якщо закуповується той самий товар. Сформовані раніше специфікації тепер знаходитимуться за допомогою пошуку на головній сторінці.

Де шукати специфікацію

Малюнок 6

Вдосконалення пошуку

Специфікації тепер можна знайти не тільки за назвою, а й за кодом CPV (четвертий знак). Також додано нові альтернативні назви, які включають часті помилки написання. Наприклад, шукаючи "бумагу", ви тепер все одно знайдетепапір. На малюнку 7 Ви можете побачити як це реалізовано.

Пошук специфікації

Малюнок 7

Менше кроків до готової специфікації

У Конструкторі стало менше кроків для побудови специфікації: ми прибрали зайві попередні перегляди. Тепер Ви бачите на одній сторінці характеристики та перелік можливих варіантів їх значень.

Оцініть, будь ласка, роботу Бібліотеки примірних специфікацій, заповнивши коротку форму за посиланням.

Скачування файлів специфікацій у форматі старих версій MS Office

Ми з'ясували, що 40 % замовників користуються пакетами офісних програм старше 2007 року.Саме для таких Замовників ми зробили можливість сформовані специфікації скачати у форматі .doc.

Відображення даних про популярність специфікацій

Тепер Ви можете побачити скільки разів була сформована специфікація на той чи інший товар. Окрім того, усі дані (характеристики та параметри) приформуванні специфікації розміщуються у порядку їх популярності. Як це виглядає Ви можете переглянути на малюнку 8.

Перелік специфікацій

Малюнок 8

Можливість повідомити нас про помилку

Якщо ви помітили помилку або некоректні дані - повідомте нас про це. Чистота, повнота та якість даних - наш спільний пріоритет. Що робити, якщо побачили помилку Ви можете подивитись на малюнку 9.

Зворотний зв'язок по специфікаціях

Малюнок 9

Зараз у розробці ще кілька нових функцій, що додатково полегшать роботу з Конструктором. А також дозволять залучити до вдосконалення даних специфікацій спільноти галузевих професіоналів. Слідкуйте за оновленнями та заповніть, будь ласка, форму зворотного зв'язку, щоб оцінити нашу роботу.

Ваші побажання щодо подальшого вдосконалення на адресу specifications@prozorro.ua.

З повагою,

Команда ProZorro

специфікації, тендерна документація, підготовка тендеру,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.