23.09.2022 Денис Левченко

Щодо порушення строків оприлюднення річного плану

Якщо Уповноважена особа не дотрималася строку оприлюднення річного плану закупівель/змін до річного плану закупівель на веб-порталі Уповноваженого органу, постанова Житомирського апеляційного суду від 15 листопада 2019 року у справі № 287/1195/19 може допомогти в суді

Суть:

Секретар тендерного комітету був притягнений до відповідальності за несвоєчасне оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу змін до річного плану закупівель, які були оприлюднені через 9 днів з дня їх затвердження (тоді була норма про 5 днів).

Мотивувальна частина постанови суду

Згідно з положеннями ст. 4 та 10 Закону України «Про публічні закупівлі», пояснень ОСОБА 1 під час апеляційного розгляду та даних акту аудиту, вказане діяння стосується передумов процедури закупівель, яка була здійснена пізніше з дотриманням вимог ст. 10 вказаного Закону про вимоги щодо оприлюднення інформації про закупівлю.

Апеляційний суд визнає обґрунтованими доводи апеляційної скарги про те, що адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 164-14 КУпАП, у виді не оприлюднення або порушення порядку (в редакції на той час) оприлюднення інформації про закупівлі може стосуватися лише можливих порушень ст. 10 вказаного Закону про вимоги щодо оприлюднення інформації про закупівлю, які у цьому випадку не були порушені ОСОБА 1

Можливе порушення передумов здійснення процедур закупівлі, передбачених ст. 4 вказаного Закону, зокрема неоприлюднення або несвоєчасне оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель річного плану закупівель та змін до них, може підпадати під ознаки іншого діяння, передбаченого ч. 1 ст. 164-14 КУпАП, — ненадання інформації, документів та матеріалів у випадках, передбачених законом, —  яке не вміняється у провину ОСОБА 1 згідно з протоколом про адміністративне правопорушення.

Суд постановив

Постанову районного суду скасувати та закрити провадження у справі на підставі п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

https://reyestr.court.gov.ua/Review/85766865

уповноважена особа, річний план,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.