07.08.2018 Лілія Кулик

Як знайти МНН лікарських засобів

Інструкція з визначення МНН

Після інтеграції Prozorro з Реєстром лікарських засобів у Замовників можуть виникнути питання щодо того, яке ж Міжнародне непатентоване найменування (далі - МНН) має той чи інший лікарський засіб. Ми покажемо, як легко дізнатись МНН лікарського засобу.

Де знайти МНН

Для цього Вам у нагоді стане сайт державного підприємства "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України", який знаходиться за адресою: http://www.drlz.com.ua/.

Тож заходите на сайт http://www.drlz.com.ua/ та натискаєте на розділ "Пошук лікарських засобів", як це показано на малюнку 1.

Пошук МНН
Малюнок 1

За якими параметрами шукати МНН

Далі у Вас буде можливість пошуку за такими параметрами, як:

  • назва;
  • номер реєстраційного посвідчення (далі - РП);
  • початок терміну дії РП;
  • МНН;
  • код АТС;
  • за складом діючих речовин.

Ви можете обрати один параметр пошуку або декілька. Проте, найзручніше шукати за назвою лікарського засобу.

Приклад пошуку МНН

А тепер давайте шукати. Уявімо, що Вам необхідно купити "Цитрамон" і Ви не знаєте МНН даного лікарського засобу. Обираєте пошук лікарських засобів за назвою, у полі пошуку вводите назву "Цитрамон" та натискаєте "Пошук", як це показано на малюнку 2.

Пошук МНН

Малюнок 2

Щоб дізнатись МНН цитрамону необхідно зайти в детальний опис лікарського засобу. Для цього просто натисніть на № РП, в даному випадку ми натиснули на UA/6550/01/01 і отримаєте всю інформацію про лікарський засіб, в тому числі його МНН, як це показано на малюнку 3.

Пошук МНН
Малюнок 3

Тепер ми можемо побачити, що цитрамон має МНН - Acetylsalicylic acid, combinations excl. psycholeptics.

мнн, закупівля ліків, предмет закупівлі, планування,

Коментарі

Марина 2020-06-16 16:08:37
Доброго дня! Якшо закупляли лікарські засоби не за Національним переліком лікарських засобів, і помилково включили препарат за Національним переліком, пройшов аукціон. Як нам зараз діяти? Відміняти закупівлю?
Людмила
Щиро дякую за допомогу.