17.01.2023 DOZORRO Transparency International Ukraine

Як знайти договори без звіту про виконання

Інструкція від Dozorro

Щороку на січень припадає період найактивнішого звітування про виконані договори. Щоб випадково не пропустити якийсь із них, можна відстежувати активні договори в BI Prozorro. Ми підготували покрокову інструкцію, як це зробити, на прикладі січня 2023 року. Однак її можна застосовувати і в інший час — просто вибирайте потрібні вам дати.

1. Відкрийте додаток  “13. Етап договорів”. 

2.Перейдіть на  лист “Договори” у додатку.
3. Спершу зробимо так, щоб у таблиці були лише ваші договори. Для цього праворуч знайдіть фільтр “Організатор”, натисніть на нього, введіть ЄДРПОУ своєї установи і натисніть Enter.  


4. Виберіть активний статус договору через фільтр “Підстатус договору”, що також розташований у правій частині листа. Або зробіть відбір через стовпчик таблиці. А далі, щоб знайти інші потрібні показники, перейдіть у розширені відбори — кнопка “Вибірки” праворуч згори.


5. Поставте галочку біля “Показати всі поля”, а в пошуковий рядок праворуч введіть слово “Тип методу закупівлі”. Оберіть всі типи закупівель, за якими необхідно звітуватися про виконання договору:

  • відкриті торги;
  • відкриті торги з публікацією англійською мовою;
  • відкриті торги з особливостями; 
  • переговорна процедура; 
  • торги з обмеженою участю; 
  • конкурентний діалог;
  • спрощена закупівля;
  • закупівля COVID-19. 

Є дискусії щодо звітування за прямими договорами та е-каталогами на надпорогові суми. Свіже роз'яснення Мінекономіки схиляє до того, щоб не звітувати по прямих договорах, укладених за п. 13 Особливостей (Постанова №1178).


6. Тепер введіть у пошуковий рядок праворуч назву наступного фільтра — “Дата планового закінчення дії договору (згідно договору)”. На знайденому показнику натисніть на лупу та пропишіть необхідні дати завершення строку дії договорів. Наприклад, період з 1 січня до 31 грудня 2022 року включно виглядатиме так: >=01.01.2022<=31.12.2022. Або ще як варіант — подивитися всі договори, строк дії яких до 31 грудня попереднього року. Можливо, ви знайдете старі непрозвітовані договори. 

Коли ви зробите відбір, віконце з ним має переміститися наверх, до попередніх відборів.


7. Вийдіть із розширених відборів через ту саму кнопку праворуч згори. Тепер у таблиці зібрані всі ваші договори, за якими скоро потрібно буде прозвітуватися.


8. Таблицю можна завантажити собі на комп’ютер. Для цього у будь-якому її місці натисніть правою кнопкою миші. Виберіть Таблиця — Завантажити як … — Дані.

Зверніть увагу, що дані в BI Prozorro оновлюються вночі. Тож зміни, які ви внесли сьогодні, відобразяться в модулі вже завтра.

І нехай жоден договір не загубиться! 

звіт про укладений договір, пошук, модуль аналітики,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.