19.11.2019 Лілія Кулик

Як знайти всі закупівлі, в яких брав участь Постачальник

Детальна інструкція по знаходженню всіх закупівель в Прозорро в яких брав участь конкретний Постачальник

Іноді у Замовників, громадськості або й Постачальників виникає потреба/бажання знайти всі закупівлі в яких брав участь Постачальник. На порталі prozorro.gov.ua немає такої можливості, проте є інші ресурси, де без проблем можна знайти таку інформацію.

Ми розглянемо 2 з них:

Пошук через bi.prozorro.org

Тож почнемо з bi.prozorro.org. За допомогою цього ресурсу можна робити різні вибірки, сортувати закупівлі, шукати за певними параметрами та формувати різні звіти. Але зараз ми розглянемо одну з можливостей цього ресурсу - пошук всіх закупівель в яких брав участь конкретний Постачальник. Давайте покроково:

  1. Оберіть необхідного Постачальника та дізнайтесь його ЄДРПОУ. Саме ЄДРПОУ, а не назву, адже може бути декілька постачальників зі схожими назвами, що ускладнить Вам пошук.

  2. Зайдіть в bi.prozorro.org, знайдіть в лівому верхньому куті кнопку пошуку у вигляді лупи та натисніть на неї, перед Вами з’явиться поле для введення пошукового запиту, як це показано на малюнку
  3. інформація про учасника
  4. Введіть в поле пошуку ЄДРПОУ потрібного Постачальника та натисніть “Enter”. Перед Вами з’явиться статистична інформація про всі закупівлі конкретного Постачальника, як на малюнку нижче.
  5. інформація про учасника

    Як бачите, ми обрали Постачальника з ЄДРПОУ “41729921”. Він брав участь загально в 118 процедурах закупівлі на загальну очікувану вартість 481,65 млн грн. Найбільше він брав участь в закупівлях Замовників, що підпорядковуються Львівській міській раді. І це далеко не вся інформація, яку Ви можете переглянути на цій сторінці.

  6. Якщо Вас цікавить не просто загальна статистика, а Ви хочете переглянути конкретні тендери Постачальника, то Вам необхідно перейти у вкладку “Тендери”. Для цього натисніть в правому верхньому куті на “Показники 2018-2019” і перед Вами з’явиться перелік листів з різними вибірками. Вам потрібно обрати “Тендери 2018-2019”.


інформація про учасника

Після цього перед Вами з’явиться сторінка з інформацію по всіх закупівля в яких Постачальник брав участь. Щоб перейти на карту якогось з тендерів, необхідно натиснути на слово “Лот”, як показано на малюнку.

інформація про учасника

Тож Ви перед собою бачите основну інформацію. Також зверніть увагу на фільтри, що знаходяться над таблицею. Наприклад, якщо Ви натиснете на 2019, то в таблиці залишаться тільки закупівлі за 2019 рік. Якщо натиснете Надпороги, то в таблиці залишаться тільки понадпорогові закупівлі. Тож ці фільтри можуть допомогти Вам зробити більш точну вибірку відповідно до Ваших потреб. А щоб видалити якийсь з обраних фільтрів, просто натисніть на хрестик біля нього, як це показано на малюнку нижче.

інформація про учасника

Пошук на Clarity-project

Для того, щоб знайти всі закупівлі якогось Постачальника через ресурс Clarity-project Вам необхідно зайти на це ресурс за посиланням https://clarity-project.info/tenders.

Перед Вами з’явиться таблиця з усіма тендерами Прозорро. Для того, щоб відібрати тендери по конкретному Постачальнику, оберіть фільтр Учасник внизу сторінки.

інформація про учасника

 Введіть в поле, що у Вас з’явиться код ЄДРПОУ Постачальника та натисніть “Застосувати”. Після цього у Вас оновиться таблиця та Ви побачите в ній тільки закупівлі в яких брав участь конкретний Постачальник. 

Якщо Ви хочете скачати дану таблицю для подального аналізу, то просто натисніть на три рисочки в правому верхньому куті і у Вас з’явиться опція “Експорт”.

інформація про учасника

Ви також можете перейти на сторінку конкретного тендера на prozorro.gov.ua. Для цього Вам потрібно натиснути на тендер і праворуч на екрані у Вас з’явиться інформація про тендер. Натисніть на логотип Прозорро, на який вказує червона стрілочка і Ви перейдете на сторінку тендера.

інформація про учасника

Тепер можете переглядати та аналізувати знайдену інформацію, а ми почнемо далі шукати можливості інших ресурсів, які можуть надавати Вам корисну інформацію в зручній формі. 

процедури, постачальник, пошук,

Коментарі

Любов 2021-12-14 11:30:59
Дякую за статтю, Дуже корисна.
Вікторія
Корисна інформація
DiMoN
Це, наразі, найпрактичніша стаття на інфобоксі, яку я читав. Побільше би таких. Дякую.