28.05.2020 Лілія Кулик

Як написати вимогу про усунення невідповідності в Прозорро

Як написати вимогу про усунення невідповідності в Прозорро, де переглянути зміст вимоги та де відображаються виправлені Постачальником документи

В системі Prozorro реалізована можливість для Постачальника протягом 24 годин виправити свої помилки. Замовник розглядає тендерну пропозицію Постачальника та виявляє невідповідність в тендерній пропозиції та пише запит Постачальнику, щоб він виправив помилки.

Постачальник може усунути невідповідності в інформації та/або документах:

- що підтверджують відповідність учасника процедури закупівлі кваліфікаційним критеріям відповідно до статті 16 цього Закону;

- на підтвердження права підпису тендерної пропозиції та/або договору про закупівлю.

Як написати вимогу про виправлення помилок

На майданчику під час розгляду тендерних пропозицій у Замовника, окрім звичних кнопок “Підтвердити*” та “Відхилити*” з’явилась додаткова кпопка “Повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей*”.
* Кнопки на різних майданчиках можуть мати різні назви

Приклади реалізації даного функціоналу на майданчиках на скріншотах нижче 


При натисканні на цю кнопку у Замовника буде можливість заповнити поле та зазначити, які саме невідповідності він побачив при розгляді пропозиції Постачальника.

Вимоги про усунення невідповідності можна написати тільки в текстовому полі. У Замовника немає можливості приєднати файл, протокол ТК/УО тощо. 

Окрім того, не забувайте, що згідно з Законом Повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей повинно містити таку інформацію:

1) перелік виявлених невідповідностей;

2) посилання на вимогу (вимоги) тендерної документації, щодо якої (яких) виявлені невідповідності;

3) перелік інформації та/або документів, які повинен подати учасник для усунення виявлених невідповідностей.

Більш детально про функціонал  можна переглянути в статті 

  24 години на виправлення помилок в Прозорро.

Де можна переглянути вимогу про  виправлення помилок

Вимогу про виправлення помилок, яку ставить Замовник, можна переглянути  на порталі prozorro.gov.ua в розділі Протокол розгляду. Як це буде відображатись можна переглянути на скріншоті нижче.

Натиснувши на кнопку “Повідомлення” ви можете побачити, що саме написав Замовник в своїй вимозі про усунення правопорушення.

Де переглянути документи, що виправив Постачальник протягом 24 годин

Документи, що виправив Постачальник будуть відображатись в пропозиції Постачальника. Старі документи, які замінить Постачальник будуть відображатись закресленими. А оновлені документи будуть в переліку документів пропозиції в верхній частині переліку.


Кваліфікація і оскарження, пропозиція,

Коментарі

Дмитро 2021-02-19 14:56:20
Доброго дня. Напишіть, будь ласка, чи потрібно в протоколі розгляду пропозиції (визначення переможцем) відображати інформацію стосовно повідомлення про усунення невідповідностей, а також про усунення самихневідповідностей?
Ольга
Чи можна дозавантажувати документи, яких не було зовсім?
Ліля
Ольга, хороше питання. Обговорювала це питання з МЕРТ, вони притримуються думки, що не можна
Ольга
Ліля, дякую.
Олексій 2020-06-17 12:08:49
Ліля, Цікава позиція МЕРТУ. Відсутність документа - це ж також невідповідність? В частині 16 ст.29 Закону законодавець для чогось же розділив на дві частини: "невідповідність в інформації та/або документах" "...що подані учасником..." та "...подання яких вимагалось...".
ірина 2021-01-04 23:06:29
Олексій,
Олена 2021-02-16 17:49:32
Ліля, АМКУ іншої думки
Олеся
Це стосується лише ВТ чи спрощеної також ?
Валентина 2020-06-16 10:08:49
Олеся, тільки відкритих, на спрощені не розповсюджується.
Бедрак Інна
Доброго дня, на підтвердження кваліфікаційного критерію ст.16 "наявність МТБ" замовником вимагалось підтвердити право власності на машини і механізми (свідоцтва про реєстрацію ТЗ) або надати договора оренди чи надання послуг. Учасником надано договора оренди на техніку укладені з фізичною особою (громадянином, не ФОП), що не посвідчені нотаріально. Це порушення порядку укладання договорів на оренду техніки, ст.799 ЦКУ. Пропозицію відхилено. Отримали вимогу. Учасник обгрунтовує що неправомірно відхилили, потрібно було йому надіслати повідомлення про усунення невідповідностей. Поясність як можна посвідчити нотаріально договір укладений рік-два назад, і за 24 години його надати повторно? І чи можна взагалі до такої ситуації застосовувати норму "виправлення за 24 години"?
Анастасія
Якщо для підтвердження права підпису , учасник не завантажив для прикладу наказ на призначення або протокол зборів (для прикладу), а замовник вимагав ці документи в тд. Чи в такому випадку замовнику потрібно писати повідомлення, якщо ці файли не завантажені були учасником?