12.04.2023 Ірина Литвинчук

Щодо змін в незбройних оборонних закупівлях

Коли в Prozorro почне публікуватися інформація про ціни в незбройних оборонних закупівлях

Нова редакція Закону “Про оборонні закупівлі” передбачає дуже чіткі строки для початку звітування оборонними замовниками та військовими частинами про свої закупівлі.

Низка змін, що почнуть діяти вже з 23 квітня:

  • 23 квітня в системі Prozorro з’явиться механізм для публікації цін за одиницю в оборонних закупівлях;
  • З того ж дня оборонні замовники та військові частини матимуть звітувати про ціни за одиницю в актуальних контрактах — протягом 10 робочих днів від дня його підписання;
  • Державні замовники протягом одного робочого дня до дати розміщення оголошення про закупівлю надсилають таке оголошення нам (email feedback@prozorro.ua), для оприлюднення на веб-порталі https://prozorro.gov.ua/.
  • Також у період з 23 квітня по 22 червня потрібно буде прозвітувати про всі договори, укладені з початку повномасштабного вторгнення. Тобто з 24 лютого 2022 року до 23 квітня 2023 року.

Яка саме інформація буде публікуватися в Prozorro:

Відображатиметься тільки назва замовника, предмет закупівлі та ціна за одиницю. Тобто не буде міститися чутливої інформації (наприклад, про обсяги закупівель чи найменування постачальника). 

Які закупівлі потрапляють до звітування:

Звітування стосується саме незбройних закупівель: харчування, пальне, речове майно, ремонти тощо. 

Коли саме потрібно звітувати:

Звітувати треба, якщо Ваша закупівля дорівнює або перевищує 200 тис. грн для товарів і послуг, і 1,5 млн грн — для робіт;

Тож передбачене новим законодавством рішення, максимально враховує всі ризики для безпеки нашої країни, і водночас стане першим кроком до відновлення прозорості в оборонних закупівлях.

зміни до закону,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.