26.03.2024 Лілія Кулик

Прихована інформація в рамковій угоді по Постанові №1275

Відповідно до вимог Постанови №1275 в системі Прозорро реалізована рамкова угода. Закупівлі за цією рамковою угодою можуть проводити тільки визначені оборонні замовники. Частина інформації в цій закупівлі є прихованою з публічного доступу. В системі вже є оголошені рамкові угоди та навіть закупівлі в цих рамкових угодах, тож у користувачів є питання стосовно приховання інформації в цій закупівлі

Яка інформація в рамковій угоді по Постанові №1275 прихована на першому етапі

Прихована інформація є як на першому етапі, так і на другому етапі закупівлі. На першому етапі користувачі системи не бачать документи, що подані учасниками та не можуть їх завантажити для перегляду. Таким же чином приховані і рішення замовника про допуск чи не допуск учасника в рамкову угоду.


Як виглядає огошення на другому етапі рамкової угоди по Постанові №1275 

На другому етапі будь-хто з користувачів може переглянути, що купує замовник, в якій кількості, яка очікувана вартість цієї закупівлі тощо. Проте, є й прихована інформація, наприклад, місце та дата поставки. Ця інформація відображається так, як показано нижче.


Чому дата поставки в рамковій угоді по Постанові 1275 - 1 січня 1970 року

Інформація про дату поставки прихована в електронній системі закупівель, проте, на відміну від текстових полів, де інформація маскується словом “Приховано”, поле Строк поставки в системі зберігається в форматі дати і тому ми маскуємо його стандартним 1 січня 1970 року. При цьому інформацію про реальний строк поставки учасники закупівлі бачать. Тож якщо ви бачите в оборонній рамковій угоді строк поставки 1 січня 1970 року, то цк не помилка замовника, це замаскована інформація.

Чи можна буде побачити учасників другого етапу

Ні, на другому етапі інформація про учасників та переможця прихована. Проте можна побачити ціни, які подавали учасники закупівлі та ціну, з якою виграв переможець. Також користувачам буде доступний перебіг аукціону.

рамкові угоди,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.