27.02.2024 Ірина Литвинчук

На форумі 26 лютого Президентом оголошено про початок нової економічної платформи «Зроблено в Україні»

Про очікування надходжень до бюджету та про зростання ВВП

26 лютого було проведено презентацію Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», що була створена за ініціативи Президента України. Питання локалізації набирає все більших обертів, оскільки підприємці, які виробляють свої продукти в Україні: створюють додану вартість та робочі місця, мають отримати від держави найбільше сприяння.  Як заявила міністр економіки Юлія Свириденкона, на програми підтримки закладається 45 млрд грн у державному бюджеті, що має забезпечити додатковий 1% зростання ВВП. 

В заході приймали участь: Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, представники Офісу Президента України, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), бізнес-організації та об’єднання за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та інші.

Які очікування від платформи

«Зроблено в Україні» має стати майданчиком постійного прямого діалогу держави та підприємців. Діяльність українських підприємств необхідно зберегти та масштабувати державне виробництво. 

Держава пропонує п’ять інструментів, що допоможуть українському виробнику товарів і послуг, як зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. А саме:
1. розширення локалізації на оборонні закупівлі;
2. компенсація коштів за придбану сільгосптехніку вітчизняного виробництва;
3. адаптація наявних проєктів держпідтримки;
4. гранти українським виробникам;
5. стимулювання споживчого попиту.

Як вплине "Зроблено в Україні" на публічні закупівлі

Це розширить перелік товарів, що мають закуповуватися у місцевого виробника. Зокрема, йдеться про розширення локалізації на оборонні закупівлі, що надасть переваги в закупівлях український виробникам-постачальникам.

Детальніше про захід читайте за посиланням.

локалізація,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.