17.05.2023 Лілія Кулик

Опціональність проведення відкритих торгів з аукціонами

Повернення аукціонів

Відповідно до змін до Постанови №1178, а саме пункту 37 Постанови за обґрунтованим рішенням замовника відкриті торги можуть бути проведені без застосування електронного аукціону. Дане рішення формується Замовником у довільній формі, та він може додати його при публікації самого оголошення разом із переліком документів. Відповідно до цього ДП “Прозорро” було розроблено функціонал, який дозволить замовникам обирати - проводити закупівлі з аукціоном чи без аукціону. Згідно з Постановою №1178 Замовник  повинен мати в системі обирати з 19 травня 2023 року.

Технічно це буде реалізовано так:

    • закупівля за замовчуванням буде створюватись з аукціоном;
    • щоб в вашій закупівлі не було аукціону, під час її створення необхідно поставити відповідну позначку та оформити відповідне обгрунтування;
    • якщо ви позначку не поставите, закупівля створиться з аукціоном.

      Для того, щоб замовники вже з 19 травня мали можливість обирати закупівля буде з аукціоном чи без, вихід зазначеного функціоналу в продуктивне середовище відбудеться 18 травня 2023 року після завершення робочого дня, а саме після 20:00.

      Звертаємо увагу Замовників, якщо ви будете створювати торги 18 травня з 20:00  до 23:59:59, то не забудьте відключити аукціон в закупівлі, адже закупівлі, що створені до 19 травня ще повинні проходити без аукціону, відповідно до законодавства. 

      відкриті торги, аукціон, постанова 1178,

      Коментарі

      До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.