16.05.2023 Лілія Кулик

Оголошення рамкової угоди відповідно до Постанови 1275 в електронній системі Прозорро

Рамкові угоди для потреб оборони, як і всі інші закупівлі тепер оголошуються через електронний кабінет на майданчику

Відповідно до пункту 9 Особливостей здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану, що затверджені Постановою КМУ №1275 від 11 листопада 2022 р (далі - Особливості) державні замовники здійснюють закупівлю речового майна (перелік яких визначений у додатку до Особливостей), вартість яких дорівнює або перевищує 200 тис. гривень, за рамковими угодами для потреб оборони.

Наразі в електронній системі Прозорро реалізована можливість оголошувати оборонну рамкову угоду в системі через оголошення на електронному майданчику. 

Нагадаємо, що в пункті 21 Постанови №1275 зазначено, що Оголошення про оборонну рамкову угоді оприлюднюється державним замовником в електронній системі закупівель

Особливості рамкової угоди відповідно до Постанови №1275

Особливість цієї рамкової угоди в тому, що кваліфікація відбувається протягом тривалого часу. Тобто, Ви оприлюднюєте відбір у рамкову угоду для оборони і зазначаєте, що він буде тривати, наприклад, 6 місяців. Протягом цього періоду учасники вам можуть подавати свої пропозиції для участі у відборі. Когось ви кваліфікуєте, когось відхиляєте.

Але як тільки ви кваліфікуєте першого учасника в рамкову угоду, ви вже можете оголошувати другий етап, тобто проводити відбір для укладення державного контракту. Тобто рамкова угода у вас буде відкрита протягом визначеного вами періоду і учасники можуть продовжувати долучатись до неї. 

Як оголосити рамкову угоду відповідно до Постанови 1275

Відповідно до пункту 21 Особливостей Оголошення оприлюднюється державним замовником в електронній системі закупівель та повинне містити інформацію, що зазначено в пункті 21. 

Наразі в електронній системі Прозорро замовник може оголосити відбір до рамкової угоди через особистий кабінет на майданчику. Зараз ми детально розглянемо як це зробити.

Етапи оголошення рамкової угоду відповідно до Постанови 1275:
1. Обрати розділ Кваліфікації до відкритої рамкової угоди, Відбір до відкритої рамкової угоди чи просто Відбори та натиснути Створити відбір. Цей розділ може називатись по-різному, в залежності від майданчика. Тому якщо не можете знайти розділ в особистому кабінеті, то зверніться до служби підтримки вашого майданчика.
Приклад показаний на скріншотах нижче
Майданчик 1


Майдачник 2


Майданчик 3


2. Заповнити всі необхідні поля.

Серед них буде:
- назва предмета закупівлі;

- кінцевий строк подання пропозицій (не може бути менший за 30 днів);

- Код ДК 021:2015

- інформація про замовника;

- документи, що замовник бажає додати до закупівлі (в яких можна прописати вимоги до учасника та іншу необхідну інформацію).

3. Накласти електронний підпис

А далі замовник очікує пропозиції. Перші відбори можна робити, коли в рамкову угоду кваліфікований мінімум 1 постачальник. Відбори для укладання державних контрактів, тобто другий етап закупівлі можна буде

Кваліфікація постачальника у рамкову угоду для потреб оборони

Кваліфікуєте Постачальників у рамкову угоду ви також в системі. Ви будете бачити всі подані на кваліфікацію пропозиції учасників та документи учасників. Ви маєте розглянути пропозицію учасника протягом 10 робочих днів, відповідно до пункту 30 Особливостей.

Приклад того, як будуть виглядати подані вам пропозиції показаний на скріншоті нижче.


При прийнятті рішення по учаснику ви можете підвантажити документ. 

Хто може переглянути інформацію про рамкову угоду для потреб оборони

Особливість цієї рамкової угоди для оборони ще й в тому, що не всі її етапи будуть доступні для загального доступу. А саме, у відкритому доступі буде тільки оголошення про відбір до рамкової угоди. Решта інформації буде недоступна публічно. А саме, заявки, що подаються учасниками, рішення замовника тощо. 

Замовник буде бачити в особистому кабінеті всю інформацію про відбір до рамкової угоди, пропозиції учасників тощо. Учасник же буде бачити тільки інформацію про проведення рамкової угоди та переглядати свою пропозицію та рішення замовника тільки по своїй пропозиції.

Другий етап рамкової угоди для оборони

Після проведення першого етапу в електронній системі у замовника буде перелік учасників рамкової угоди. Далі відбори наразі замовником можуть проводитись поза системою між учасниками рамкової угоди. 

рамкові угоди, для потреб оборони,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.