06.06.2022 Лілія Кулик

Новий алгоритм призначення аукіону в відкритих торгах з публікацією англійською мовою

Як змінився алгоритм призначення аукціону у відкритих торгах з публікацією англійською мовою

Як призначається аукціон в відкритих торгах з публікацією англійською мовою

Наразі аукціон в євроторгах призначається після проведення прекваліфікації, тобто після оприлюднення Замовником протоколу розгляду тендерних пропозицій.
Нагадаємо, що відповідно до частини 12 статті 29: Після оприлюднення замовником протоколу розгляду тендерних пропозицій електронною системою закупівель автоматично розсилаються повідомлення всім учасникам тендеру та оприлюднюється перелік учасників, тендерні пропозиції яких не відхилені згідно з цим Законом. Дата і час проведення електронного аукціону визначаються електронною системою автоматично, але не раніше ніж через п’ять днів після оприлюднення протоколу розгляду тендерних пропозицій.

Тож послідовність дій така, спочатку замовник розглядає на прекваліфікації всі тендерні пропозиції та публікує протокол розгляду, після цього системою автоматично призначається аукціон, який призначається не раніше ніж через 5 днів після публікації протоколу розгляду. Цих 5 днів якраз є для оскарження рішень замовника про допуск/недопуск до аукціону.

Схематично це можна зобразити так як на картинці нижче.


Як раніше призначався аукціон в євтороргах

Раніше аукціон призначався в відкритих торгах з публікацією англійською мовою 2 рази. Перший раз призначався під час періоду подання пропозицій і дата його визначалась за такою схемою: кінець періоду подання пропозицій + 20 робочих днів + 5 календарних днів. По суті аукціонв цю дату майже ніколи не відбувався, адже замовники зазвичай проводять прекваліфікацію швидше ніж за 20 робочих днів. Тож після розгляду пропозицій аукціон переплановувався.

Коли  у відкритих торгах з публікацією англійською мовою буде видно дату аукціону

Дата аукціону з’явиться на порталі тільки після публікації протоколу розгляду. Відповідно на етапі подання пропозицій, етапі розгляду пропозицій дати аукціону ще не буде. Такий механізм призначення аукціону допоможе уникнути плутанини постачальників, які спочатку орієнтуються на одні дати, а потім аукціон перепризначався на ранішу дату, ніж було заплановано спочатку.

аукціон, відкриті торги,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.