04.06.2021 ДП "Прозорро"

Чи потрібно робити протокол при укладанні, виконанні договору, укладанні додаткової угоди, затвердженні плану

актуальна інформація щодо протоколу

 У нас запитують, чи слід складати протокол: при укладанні, виконанні договору, укладанні додаткової угоди, затвердженні плану. Вирішили надати відповідь на ці запитання в одній статті. 

Чи потрібно робити протокол при затвердженні річного плану

 Якщо говорити про річний план, то в статті 4 Закону зазначено, що річний план та зміни до нього безоплатно оприлюднюються замовником в електронній системі закупівель протягом п’яти робочих днів з дня затвердження річного плану та змін до нього.

Тож затвердити його потрібно. А затверджує УО своїм протоколом. Адже рішення уповноваженої особи оформлюються протоколом із зазначенням дати прийняття рішення, який підписується уповноваженою особою.

Чи потрібно робити протокол УО при внесенні змін до договору

 Що стосується інших ситуацій, які перераховані в запитанні, то більшість з них вже стосується етапу виконання договору і Законом не передбачено обов'язковості оформлення протоколів УО в цих випадках. При цьому кожна УО сама визначає, як працювати і в яких випадках робити протоколи, а в яких — ні. Найголовніше тут, це розуміння, що УО - повинна саме опублікувати підписану угоду. Рішення про укладання додаткової угоди приймає керівник підприємства за статутом, положенням тощо або особа на яку покладено таке право за наказом або довіреністю. УО не приймає таке рішення, а здійснює лише оприлюднення такої угоди разом з повідомленням про внесення змін.

протокол, річний план, договір,

Коментарі

Віталій 2021-06-09 14:37:22
А чи потрібно в протоколі про затвердження річного плану закупівель (чи змін до нього) зазначати сам план закупівель у вигляді таблиці?
Olexa 2021-06-24 15:57:35
Віталій, ми так робимо, два аркуша виходить-один ворд із стандартним текстом, інший ексель з таблицею