22.01.2019 Віталій Власенко

Бібліотека примірних специфікацій: чому концерти стали найпопулярнішим запитом на формування специфікацій у грудні

Ознайомлення з онлайн-інструментом "Бібліотека примірних специфікацій"

Вже впродовж двох років функціонує Бібліотека примірних специфікацій. За цей час з допомогою цього інструменту було сформовано понад 11 000 документів на різні товари - папір, бензин, овочі та ще більш ніж 250 категорій продукції. На жаль, не всю тендерну документацію можна підготувати завдяки лише одному цьому інструменту. Але ми над цим працюємо:)

Користувачі Бібліотеки, які не знайшли в його базі потрібних даних, можуть зробити запит на його розробку. Ми аналізуємо такі запити та беремо в роботу перш за все категорії, які затребувані найбільшою кількістю замовників.

От що цікаво: аналізуючи запити користувачів-замовників, бачимо, що часто замовники починають шукати інформацію для формування тендерної документації ледь не в останній момент… Наприклад, найпопулярнішим пошуковим запитом у Бібліотеці примірних специфікацій у грудні стала концертна програма (!) Не в жовтні чи листопаді, а в середині чи навіть наприкінці грудня, коли концерти (розважальні заходи для працівників, їхніх діток, чи громади міста) вже потрібно організовувати та проводити. Хоч можливо хтось із держорганів хотів за допомогою цього інструменту розробити тендерну документацію для закупівлі концерту Павла Зіброва чи Олега Винника?:) У будь-якому разі, висновок один: планувати закупівлю та готувати тендерну документацію до неї варто завчасно. Тоді в цейтноті не забудете передбачити всі важливі для вас аспектів, продумаєте деталі та закупите потрібний предмет закупівлі без зайвого головного болю та з очікуваним результатом. І сподіваємось, що наш інструмент у цьому вам допомагатиме.

П.С. На жаль, у грудні специфікації на "Концертну програму" в Бібліотеції ще не було (скоро буде:). Тому радимо планувати закупівлі та готуватися до них завчасно, шукати інформацію для підготовки тендерної документації якнайраніше. Можливо, в Бібліотеці примірних специфікацій вже з’явився потрібний вам набір даних, який допоможе сформувати коректний та повний набір технічних та якісних вимог. Якщо ж такого все ще немає - залишайте запити на розробку. Але так само - завчасно. Ми відновили роботу над Бібліотекою, аналізуємо запити та прагнемо розробляти дані, які шукають більшість замовників. Але для цього нам так само потрібен час. Заходьте на http://specifications.prozorro.org, додавайте запити та залишайте відгуки, що допоможуть нам вдосконалювати інструментарій та вміст Бібліотеки.

специфікації, предмет закупівлі,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.