18.02.2019 Лілія Кулик

Як замовнику визначити договори, що потенційно під загрозою

Стаття про те, як визначити Постачальників, які перебувають у статусах припинення, банкрутства чи свідоцтво про державну реєстрацію яких є недійсним

Що ми робимо?

Визначаємо юридичних осіб постачальників, які перебувають у статусах припинення, банкрутства або проти них порушено справу про банкрутство (санація) чи свідоцтво про державну реєстрацію недійсне, становлять потенційну загрозу невиконання договору із замовником.

Чому це важливо?

Щоб Замовник міг вберегти себе від співпраці постачальниками, які ось-ось припиняють свою діяльність як юридичні особи

Як це зробити?

Співпраця із такими постачальниками несе загрозу невиконаню договорів, а отже і  не отримання товару або послуги вчасно, затримка необхідного медичного обладнання або ліків, судові процеси по стягненню коштів з постачальника, якого фактично не існує.  

1. Для того щоб проаналізувати своїх постачальників, замовник має додати власний код ЄДРПОУ або назву у відбори. Перейдіть на лист “Організатори” і виконайте пошук себе.

нікчемний договір

2. Далі вам необхідно виконати ряд відборів, які допоможуть ідентифікувати договори, які активні і підписані з постачальником, який знаходиться в ризиковому статусі (банкрут, припинено, свідоцтво не дійсне).  Для цього переходимо на відбори. Для того, щоб обрати діючі договори - обираємо “Підстатус договору” - “Активний”, “Активний з затримкою”. 

нікчемний договір

3. Для того, щоб обрати юридичні особи, які знаходяться в ризиковому статусі обираємо “Статус юридичної особи”, обираємо все окрім зареєстровано.

нікчемний договір

4. Щоб обрати ті пропозиції, де ризиковий постачальник був переможцем і із яким було укладено договір, а не просто він був одним із постачальників, обираємо “статус цінових пропозицій” - “Що виграли”. 

нікчемний договір

5. Переходимо на лист Учасники і сортуємо за кількістю перемог, щоб зрозуміти із ким було укладено найбільше  договорів і кого перевірити в першу чергу. Якщо хочемо переглянути, по яких лотах є загроза не виконання - переходимо на лист" Тендери/лоти” і дивимося на договори які під загрозою.

нікчемний договір

Також Ви можете переглянути відео на цю тему: 

Стаття опублікована за прохання та з дозволу команди Dozorro.
Посилання на матеріал на порталі Dozorro  тут

bi, замовник, договір,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.