25.02.2019 Лілія Кулик

Як постачальнику знайти актуальні плани закупівель: покрокова інструкція

Стаття про те, як Постачальникам заздалегідь дізнатись про закупівлі, що буде проводити Замовник протягом року

Замовники починають процес здійснення закупівлі задовго до оголошення про проведення процедури закупівлі. У них все починається з визначення потреб, створення та публікації річного плану закупівель. Саме в річному плані, який замовники публікують на порталі prozorro.gov.ua, Ви можете заздалегідь подивитись, що буде закуповувати той чи інший замовник протягом року.
Щоб подивитись на порталі prozorro.gov.ua, що планують закупити Замовники протягом року Вам необхідно перейти у вкладку "Плани", як це зробити - показано на малюнку нижче.

знайти план

Також, для пошуку планів можете скористатись модулем аналітики bi.prozorro.org. Модуль аналітики може допомогти знайти постачальникам цікаві закупівлі і заздалегідь підготуватись до них. Наприклад, ви - постачальник і хочете знайти актуальні закупівлі на всі види м'яса та риби, які ще не відбулись. Як це зробити в модулі планування? 

Крок 1. Перейдіть на лист “Плани”.

знайти план

Крок 2. Виберіть рік планованого оголошення, коли планується оголошення закупівлі.

знайти план

Крок 3. Виконайте відбір “Актуальний”. Актуальні пункти плану - пункти плану, по яких мала би бути здійснена закупівля.

знайти план

Крок 4. Знайдіть пункти плану, де зустрічається слово м’ясо та риба. В пошуку на стовпці “Пункт плану (розширений)” вводимо пошукові запити: 

1) *м’ясо* - зірочки дадуть змогу шукати необмежену кількість символів до назви і після назви. Це знадобиться, якщо шукати за частиною слова; 

знайти план

2) *м?ясо* - слово м'ясо пишуть як через апостроф, без нього, так і через лапки, і  навіть через м’який знак. Аби шукати одразу по всіх варіантах, знадобиться символ знаку питання. Після введення другого запиту додайте результати пошуку до попередніх;

знайти план

3) *мясо* - додатково додайте такий запит, оскільки замовники часто пишуть даний запит без апострофа в середині;

знайти план

4) оскільки ви продаєте ще й рибу, додатково введіть *риба*  і натисніть ENTER.

знайти план

Крок 5. Після обрання Пунктів плану по назві, перейдіть на лист “Показники”  і побачите загальний огляд за 2018 рік по пунктам плану, де зустрічається м’ясо та риба.

знайти план
Крок 6. Далі необхідно обрати незавершені місяці. Для цього вам потрібно виконати відбір “Незавершений місяць”, щоб ви, як постачальник, могли бачити лише актуальні плани, по яким можна орієнтуватися. Також ви можете вибрати окремі місяці: клікніть на назву місяця і почніть тягнути. На даній сторінці також можна побачити розподіли за процедурами закупівлі та за географією.

знайти план

Крок 7. Також ви можете переглянути розподіл замовників за географією. Це допоможе вам зрозуміти, де планується найбільше процедур закупівель м’яса та риби - в Дніпропетровській області. 

Припустимо, ви хочете брати участь із замовником лише у конкуретних процедурах. Таких процедур заплановано 105 на суму майже 35 млн у 64 замовників. Найбільше заплановано закупівель на травень місяць і у Дніпропетровській області. Цю інформацію можна переглянути в іншому розрізі - по очікуваній вартості. Для цього потрібно обрати потрібний вигляд із випадаючого списку. Якщо ви працюєте лише в певній частині України, карта може вам допомогти визначитись, в які ще області можна спробувати почати продавати.

знайти план

Крок 8. Після обрання усіх необхідних параметрів, перейдіть на лист “Організатори”, де в табличній формі побачите організаторів за відборами, які фактично є потенційними замовниками продукції.

знайти план

Крок 9. Оберіть ТОП замовників по сумі. Натисніть на Суму пунктів плану аби відсортувати від найбільшого до найменшого.

знайти план

Крок 10. Оберіть найперші п’ять замовників з найбільшою сумою і кількістю пунктів плану і перейдіть на лист “Плани”. На цьому листі ви можете безпосередньо ознайомитися з кожним пунктом плану окремо.

знайти план
знайти план

Додатково можна обрати одного конкретного замовника і перейти на “Карточку організатора” аби подивитися, чи можна довіряти планам даного організатора по показниках ефективності планування або знайти контактну інформацію для зв’язку. 

знайти план

Стаття опублікована за прохання та з дозволу команди Dozorro.
Посилання на матеріал на порталі Dozorro   тут

bi, постачальник, пошук, планування,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.