25.03.2019 Лілія Кулик

Як проаналізувати конкуренцію в успішно завершених закупівлях

Інструкція з приводу того, як проаналізувати конкуренцію в успішно завершених тендерах, щоб зрозуміти, всі плюси там мінуси виходу на цей ринок

Що ми робимо?

Переглядаємо конкуренцію в успішно завершених закупівлях

Чому це важливо?

Кожен Постачальник, який хоче вийти на новий для себе ринок - має зрозуміти, яка є конкуренція на цьому ринку, щоб оцінити свої можливості. Ринок публічних закупівель не є виключенням. Саме тому ми покажемо Вам, як переглянути конкуренцію в публічних закупівлях за кодом товару, який Ви продаєте.

Як це зробити?

Будь-який підприємець перед тим як вкладати гроші в новий сегмент ринку, хоче зрозуміти його привабливість.  Про оцінку ринку ми розповідали раніше, а ось зараз спробуємо відкрити не менш важливий показник – рівень конкуренції. По суті, рівень конкуренції свідчить про те, на скільки ринок попиту покритий пропозиціями. 

Як дізнатись конкуренцію в успішно завершених закупівлях

На даній сторінці ви можете провести аналіз лише конкурентних процедур, по яким підписаний договір. Давайте перейдемо на сторінку «Конкуренція в успішно завершених закупівлях» в Етапі закупівель.

конкуренція в публічних закупівлях

Зазвичай, при аналізі конкуренції обирають поточний рік для того щоб зрозуміти поточну картину по ринку, адже в минулих роках кількість учасників загалом була менша, тому цілком можливо, що в поточному році могли з’явитися нові гравці, які є Вашими конкурентами. Тому почати варто з обрання року; зробити це можна через розширені відбори, в пошуку знайдіть поле «Рік» і оберіть 2018. Не забувайте відмітити «Показать поля».

конкуренція в публічних закупівлях

Обираємо категорію товару

Повернемося на сторінку, і продовжимо аналіз процедур і оберемо необхідний CPV за 4 знаком. Для цього в полі «Класифікація CPV» обираємо «Продукти харчування», далі робимо відбір «Молочні продукти», і останній крок «Молоко і вершки». Даний графік відображає, що по предмету «Молоко» було успішно проведено 1750 процедур з середньою конкуренцією – 2,11. Верхня частина даного листа відображає різні показники, кожен з яких порівнюється з загальними показниками по системі вцілому.

конкуренція в публічних закупівлях

Конкуренція в розрізі очікуваної вартості закупівлі

Перейдемо до інших графіків, і проаналізуємо «Конкуренцію в діапазонах сум». Розмір кульки вказує на рівень конкуренції в тендерах, а сам графік показує розподіл за сумою процедур та їх кількості. Додатково над кожною кулькою розташований діапазон очікуваної вартості по одній процедурі. Тобто даний графік допоможе вам зрозуміти яка кількість процедур, з яким рівнем конкуренції відбулася в діапазоні очікуваної вартості від 250 тис до 1 млн грн по процедурі.

конкуренція в публічних закупівлях

Наступним корисним графіком є «Розподіл кількості тендерів за кількістю учасників». Він показує скільки процедур відбулося і скільки учасників прийшло на ці процедури.

Топ Замовників певної категорії товарів

Також можна подивитися ТОП замовників на графіку «Рейтинг організаторів», які закуповують Ваш товар, а також переглянути Ваших конкурентів на графіку «Учасники, що подали пропозицію». Але з конкурентами є нюанс – по рівню конкуренції, який вказаний коло кожного постачальника, можна зрозуміти тип процедур, на який постачальних здебільшого приходить.

конкуренція в публічних закупівлях

Стаття з порталі Dozorro

bi, постачальник,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.