03.04.2024 Денис Левченко

Відхилення ТП Учасника за відсутність в ЄДР інформації про кінцевого бенефіціара або причому тут РФ

В складі ТП Учасника дійсно поданий витяг з ЄДР, у якому не має інформації про кінцевого бенефіціарного власника

Хочемо показати цікавий кейс щодо відхилення 19.03.2024 ТП Учасника за відсутність в ЄДР інформації про кінцевого бенефіціара станом на 05.03.2024 або причому тут РФ.

Цікаво, що протокол УО про відхилення Учасника був від 19.03.2024 року, у якому зазначено:
«Відповідно до інформації розміщеної у ЄДР, станом на 05.03.2024 у Учасника відсутні відомості щодо кінцевого(-их) бенефіціарного(-их) власника(-ів)».

В завантаженій пропозиції учасника ….«Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі», в стовпці «Інформація про технічні та якісні характеристики товару, що пропонується Учасником до постачання»….також виробником товару зазначено _____ (Німеччина)

В даних з реєстрів юридичних осіб-резидентів РФ компанія ________ (Німеччина) є також на 100% засновником чинного ООО «ЙОСТ-РУС» (ІІН ____________) (Місцезнаходження: 119530, м. Москва, вн.тер.г. Муниципальній Округ Очаково-Матвеевское, ш.Очаковское,б.32,стр.16).

Враховуючи вищевикладене, співпраця з даним Учасником, закупівля товарів виробником яких є суб’єкт господарювання, який є засновником компанії у РФ, яка здійснює бізнес-діяльність на території РФ, несе потенційні репутаційні ризики для Товариства.

Підстава для відхилення тендерної пропозиції учасника п. 44 Особливостей, а саме, учасник процедури закупівлі підпадає під підстави, встановлені пунктом 47 цих особливостей.

Цікаво, що в складі ТП Учасника дійсно поданий витяг з ЄДР, у якому не має інформації про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) Учасника, але чи була в ЄДР була інформація про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) Учасника саме на 19.03.2024 -дату прийняття рішення про відхилення ТП Учасника, а не станом на 05.03.2024 року)). 

Зрозуміло, що відхилили фактично, бо формально не могли ніяк, саме через те, що один з виробників запропонованого Учасником товару, має бізнес в РФ.

Оскільки це закупівля одного з монополістів, то:

  • як і інші «монополісти», цей Замовник має так званий підрозділ безпеки і підрозділ комплаенс, один з яких відслідковує питання, у тому числі, стосовно РФ… і має вплив на прийняття УО рішень;
  • навіть, якщо була б скарга на необґрунтоване відхилення ТП Учасника, і, рішення Комісії про задоволення скарги, «підрозділ безпеки Замовника або комплаенс» навряд погодив би визначення такого Учасника переможцем, значить шукали б за що відхилити зараз або чекали поки пройде строк дії ТП Учасника і відхилили б пізніше.

Більш детально ознайомитись із закупівлею можна за посиланням UA-2024-02-14-011979-a

відхилення, відхилення тендерної пропозиції,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.