06.05.2024 Тетяна Руденко

Що робити, якщо попередня Уповноважена особа звільняється?

Як правильно передати справи УО та що робити з КЕП

Статтю було опубліковано на Facebook

Звільнення працівника з роботи, так само як і прийняття на роботу регулюється Кодексом законів про працю України. Проте, ніяким нормативно-правовим актом не передбачено, як саме має відбуватися передача справ від однієї уповноваженої особи (надалі - УО) до іншої.

У випадку звільнення УО Замовник має призначити нову УО одним із способів, передбачених Законом. Якщо в Замовника немає внутрішнього документу щодо передачі справ та документів при звільненні особи, необхідно прописати в розпорядчому документі (наприклад, наказі чи розпорядженні) зобов’язати УО, що звільняється, передати справи іншій УО, яка буде призначена керівником Замовника. Найкращим варіантом буде передбачити цей процес у положенні про уповноважену особу.

Разом з тим, якщо УО, яка звільняється, оголошено процедури закупівлі, які є незавершеними на час її звільнення, Замовнику необхідно організувати вчасну передачу справ, оскільки кожен етап проведення процедури закупівлі має свої строки, за порушення яких перевіряючі органи можуть притягнути до відповідальності та накладення штрафу.

Передачу справ та документів уповноваженою особою, яка звільняється, може бути здійснено шляхом складання та підписання акта приймання-передачі документів.
Керівнику потрібно розпорядчим рішенням створити комісію зі складу працівників установи, які будуть присутні при передачі документів та справ УО.
В акті необхідно зазначити, які документи передаються, від кого та кому, їх перелік та кількість.

А що ж робити з кваліфікованим електронним підписом Уповноваженої особи, який зберігається на захищеному носії інформації – токені

В першу чергу його (КЕП) потрібно скасувати або заблокувати. УО необхідно звернутися до кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, котрий виготовив їй КЕП з заявою про скасування або заблокування електронного підпису. Після скасування КЕПу флешку чи токен необхідно повернути установі.

Також пам’ятаємо, що нова УО не нестиме відповідальності за будь-які дії попередньої УО по вже завершених процедурах закупівель.

Але за свої закупівлі-відповідно в повному обсязі.

Вдалих закупівель!

уповноважена особа,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.