21.02.2024 Ірина Литвинчук

Короткий розбір вебінару "Як стати постачальником продуктів харчування для фабрики-кухні в Бучі"

Що таке фабрика-кухня та для чого вона створена

Як ви знаєте, реформа шкільного харчування започаткована Оленою Зеленською продовжує розвиватись навіть під час війни в Україні. Однією із масштабних трансформацій в даній реформі стало запровадження нової моделі харчування - фабрика-кухня.
Фабрика-кухня — інноваційна модель організації харчування, затверджена урядом у 2023 році. Це окреме підприємство на своїх потужностях, яке розташовану за межами освітнього закладу, та не може бути розташоване в межах чи на території закладу освіти. Сама фабрика-кухня спеціалізується на приготуванні їжі та її охолодженні – так звана технологія «cook and chill», тобто коли ми готуємо, охолоджуємо їжу і у такому вигляді доставляємо її до великої кількості закладів освіти в межах однієї або декількох територіальної громади. Нормативною базою даного проєкту є Постанова 305 КМУ.

Цей підхід дозволяє: 

  • централізувати виробництво й гарантувати якість;
  • забезпечити однакову якість страв для всіх учнів;
  • заощадити ресурси. 

Будівництво першого такого підприємства завершили в грудні 2023 році в Бучі за фінансування Фонду Говарда Баффета. Зовсім скоро тут готуватимуть близько 10 тис. порцій для шкіл із трьох навколишніх громад: Бучі, Немішаєвого та Бородянки. Загалом фабрика-кухня може забезпечити якісним харчуванням 30–40 шкіл і садочків. Ще один аналогічний проєкт реалізовують на Харківщині та тривають підготовчі роботи по проєктах в інших регіонах.
А щоб дізнатись про плани закупівель для забезпечення фабрики-кухні в Бучі продуктами та про особливості кваліфікації та участі в закупівлях через електронний каталог Prozorro Market - рекомендуємо переглянути запис нашого вебінару 



вебінар, запит ціни пропозицій,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.