08.02.2023 Ірина Литвинчук

Річний звіт Prozorro за результатами 2022 року

Підсумки 2022 року
Минулий рік став великим випробуванням для сфери публічних закупівель. Але завдяки вам усім — а в першу чергу Збройним силам України — ми вистояли. Держава може заощаджувати кошти, бізнес — отримувати замовлення на торгах, а громадяни мають змогу контролювати за кожним етапом закупівель у прозорій електронній системі — там, де це не шкодить нашій безпеці. І повірте, це відзначають, і цьому дуже приємно здивовані наші партнери з Європейського Союзу.

Разом з Міністерство економіки України ми підготували річний звіт Prozorro за результатами 2022 року.

Тішимося, що попри все в системі відбулося 160 тисяч конкурентних закупівель на майже 200 млрд грн. І в них взяли участь 33 тисячі учасників. А ще стрімко зростає Prozorro Market — і обсяг закупівель у електронному каталозі минулого року сягнув до 2 млрд грн.
Також у звіті можна побачити погляд на сферу публічних закупівель в умовах повномасштабної війни від наших партнерів та користувачів системи Prozorro:
Укрпошта, що за рік спрямувала 83% cвого бюджету саме на конкурентні процедури, і добилася загального зниження суми закупівлі на торгах в 154 млн грн;
OKKO, що з початку повномасштабного вторгнення системно забезпечувала пальним наш сектор оборони та критичної інфраструктури, та уклала понад 5000 договорів з 24 лютого;
EU Project "Support to the Public Procurement Reform in Ukraine", який підтримав держпідприємство “Прозорро”, а також допомогає розробити та втілювати нову стратегію публічних закупівель в Україні на найближчі кілька років;
Transparency International Ukraine, які продовжують моніторити закупівлі, аналізувати законодавчі ініціативи, захищати базові принципи Prozorro та адвокатувати важливі зміни.

Наші ТОП 5 категорій за кількістю конкурентних закупівель:

Також, команда реформи розробила концепцію стратегії розвитку сфери публічних закупівель:

Prozorro  інтегрується із реєстром корупційних правопорушень. Реалізовує рішення щодо припинення трираундових аукціонів. Надає можливість завантажити проєкт договору у Prozorro Market. 
Кількісна статистика укладених договорів від початку війни склала:

Про все це, та багато іншого можете дізнатись у нашому звіті нижче. Або за посиланням
підсумки,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.