07.07.2022 ДП "Прозорро"

Prozorro cтало співініціатором створення коаліції

Ми переконані, що відбудова України має бути прозорою, підзвітною і ефективною. Адже це можливість не просто відновити втрачену інфраструктуру та будівлі, а й суттєво модернізувати нашу країну.
Саме тому Prozorro стало співініціатором створення коаліції RISE Ukraine - Coalition for Reconstruction, мета якої – забезпечення принципів доброчесності, сталості та ефективності у відновленні України.

«Відбудова України, яка зазнала і продовжує зазнавати величезних людських та матеріальних втрат внаслідок російської агресії, потребуватиме колосальних ресурсів. Але визначальним для її успіху будуть не лише кошти, а і довіра. Довіра наших міжнародних партнерів, довіра бізнесу та інвесторів і передусім довіра самих українців до того, як витрачаються кошти на відбудову країни. І використання провідних електронних систем, збудованих на відкритих даних, зможе забезпечити прозорість та підзвітність держави на всіх етапах відновлення країни» – зазначив директор ДП «Прозорро» Василь Задворний.

RISE Ukraine об’єднує понад 20 українських та міжнародних організацій, які працюють, серед іншого, над розвитком відкритого урядування та реалізацією антикорупційної реформи. Коаліція оприлюднила перелік із 10 принципів реконструкції та модернізації України. Принципи відбудови підтримали Міністерство інфраструктури України, Міністерство економіки України, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), державні підприємства «Прозорро» та «Прозорро Продажі», а також інші провідні державні установи.

Серед завдань Коаліції — закласти основу для використання цифрових рішень під час розбудови; побудувати підзвітні, прозорі та інклюзивні процеси, залучивши до них всіх учасників відбудови. А також створити справедливі й рівні умови для бізнесу та забезпечити підзвітність і швидкість ухвалення рішень.
Саме тому використання відкритих та ефективних систем на кшталт Prozorro дозволить міжнародним донорам і партнерам стежити за процесом, контролювати витрати та бути впевненими, що виділені кошти витрачаються на заявлені цілі ефективно та доброчесно.
Переконані, що спільними зусиллями ми відбудуємо нову Україну швидко, ефективно та прозоро.
Більше про RISE Ukraine на сайті – ​​ https://www.rise.org.ua/
Прозорро, коаліція,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.