12.01.2023 Ірина Литвинчук

Поради для нової Уповноваженої особи

з чого почати роботу на посаді УО

Час від часу ми отримуємо звернення від користувачів, які лише нещодавно почали працювати в сфері публічних закупівель. Найпопулярніші запитання від новоспечених уповноважених осіб та відповіді на них:

Ви нова УО, що вам робити.

УО має публікувати інформацію на електронному майданчику. Тому перше, що треба зробити - отримати доступ до особистого кабінету.

Як це зробити? Треба запитати на якому майданчику працювала попередня УО та логін з паролем для входу до особистого кабінету. 

Що робити, якщо я не знаю на якому електронному майданчику працювала попередня УО?

Якщо невідомо на якому майданчику працювала попередня УО, в цьому вам може допомогти ДП "Прозорро" у телефонному режимі або на електронну пошту. Перелік контактів:
телефони:
+38 (044) 281-42-87
0-800-503-400
електронна пошта:
feedback@prozorro.ua

З переліком всіх майданчиків Прозорро можна ознайомитись  тут

Що робити, якщо втрачено логін та пароль для входу до кабінету на електронному майданчику?

Якщо пароль та логін до особистого кабінету втрачено чи немає можливості його дізнатись, то необхідно звернутись з офіційним листом до адміністратора майданчик, на якому ваша організація була зареєстрована. Деякі майданчики мають спеціальну форму листа, тож спершу можна звернутись до них за уточненнями.

Текст листа з яким можна звернутись на електронний майданчик для відновлення доступу до особистого кабінету може бути таким:

“КП/ДП/відділ “Найменування” (ЄДРПОУ 00000000) звертається до вас із проханням, надати/оновити доступ до особистого кабінету нашої організації, у зв'язку із заміною уповноваженої особи.

Дані нового користувача системи:

  • ПІБ;

  • email;

  • Контактний телефон;

  • Роль: адміністратор.”

Лист має бути оформлений на офіційному бланку, з підписом та печаткою (у разі використання). Після, підписаний лист КЕПом відправляється на електронну пошту адміністратора Вашого майданчику.

Після здійснення входу до особистого кабінету.

Після здійснення входу до особистого кабінету, перше, що треба зробити - змінити контактні дані. За інструкціями щодо зміни цих даних, рекомендуємо також звернутися за допомогою до адміністраторів ваших майданчиків. У деяких з них є схеми з покроковою інструкцією як наприклад тут.

Порада замовникам

Тож, алгоритм дій достатньо простий. Та для пришвидшення даного процесу, рекомендуємо все ж таки аби доступ до особистого кабінету був у декількох осіб організації. Або ж, якщо ви і є тою УО яка змінює місце роботи - ретельно передайте всі свої справи наступникам, щоб спростити роботу колегам.

уповноважена особа, уо,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.